Search
Close this search box.
VELIKA POSEĆENOST
Broj pregleda

Održana Nacionalna izložba pasa „CAC Svrljig 2014“

Podeli sa prijateljima:

U nedelju, 28. septembra, na Sportskom centru „Pastirište“ u Svrljigu održana je 6. Nacionalna izložba pasa „CAC Svrljig 2014“i prva specijalka za goniče.

CAC-2014

Izložbu su otvorili generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije dr Mahmud Al Dagistani, koji je bio i delegat svrljiške izložbe, i narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić, kao i predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović.

U-Svrljigu

Na izložbi je bilo izloženo 216 pasa 35 rasa raspoređenih u 10 grupa, a pored izlagača iz Srbije, svoje pse izlagali su i odgajivači iz Španije, Grčke, Bugarske, Makedonije i Mađarske.

Na prvoj specijalizovanoj izložbi goniča po krvi 6. FCI grupe učestvovali su svi trenutni vrhunski psi, njih tridesetak, a najbolji među njima je bio srpski trobojni gonič Dingo, vlasnika Slavoljuba Miloševića iz Šiljegovca.

Pobednik-CAC
Pobednik

Po grupama, najbolji psi bili su u 1. grupi nemački ovčar Jenu Vom Simpor vlasnika vom der Jugprodukt iz Leskovca, u 2. grupi najbolji je bio kanarski pas dogo kanario Herkules, vlasnika Predraga Stojadinovića, a u 3. grupi najbolji je Bullynis Love Spirit Dušana Mladenovića iz Kočana, dok nije bilo pasa u okviru 4. grupe.

Pehari
Nagrade za najbolje

Pobednik 5. FCI grupe je meksički golokoži pas Bay Shore Grekoroman Queen, vlasnika Džonija Angela, Kanađina koji živi u Grčkoj, 6. grupe srpski trobojni gonič Dingo Slavoljuba Miloševića, a najbolji pas 7. grupe je nemački kratkodlaki pas Amor-Ajk vlasnika Ivice Krstića iz Varvarina.

U 8. grupi titulu najboljeg poneo je lagoto romanjolo vlasnika Toplice Zdravkovića, pobednik 9. grupe je mops Lilijum Igrolend Nišlijke Renate Đokić, a najbolji u 10. grupi je italijanski hrt Angel vlasnika Džona Angela.

Najlepše pse izložbe izabrao je delegat dr Mahmud Al Dagistani, uz pomoć predsednice Opštine Svrljig Jelene Trifunović i narodnog poslanika Milije Miletića, pa je titulu prvaka poneo nemački ovčar Jeni Von Simpor iz Leskovca, drugi najlepši pas izložbe je bigl Lejla vlasnice Ane Veber iz Mađarske, dok se na trećem mestu našao mops Renate Đokić iz Niša.

PARADA

Organizator 6. Nacionalne izložbe pasa „CAC Svrljig 2014.“ Je Kinološko društvo „Big“, a pokrovitelj Opština Svrljig.

3 Responses

 1. Sve netačni podaci.
  Prijavljeno je 170 pasa od kojih se nisu svi pojavili što se može videti iz kataloga
  Goniči po krvi su totalno nešto drugo a ne psi izvedeni na specijalku.
  Ne zameram novinaru kiji je ovo napisao , jer nije kinolog, tako da je podatke verovatno dobio od “proverenih” kinologa iz uprave društva.
  Organizacija izložbe je bila 0 čista.
  Tesni ringovi i neadekvatne sudije.
  Zapisničari i kancelarija su bili posebna priča.
  Pečate na ocenske liste su udarali ljudi bez osnovnog kinološkog znanja tako da se kod nekoliko rasa dogodilo da ima po dva prvaka rase što je nemoguće.
  Pomenuo bih i prevaru sa pljeskavicama. Organizator je uz prijavu od izlagača uzimao po sto dinara više uz obećanje da je to za kupon za doručak – pljeskavicu, koju su videli samo nekolicina.
  Gosti su poneli i lepe utiske iz Svrljiga, jer su pojedini ostali bez stolica, torbi i jakni, ali na ovo organizator nije mogao da utiče, tako da ga ne krivim zbog toga.
  Mogao bih da ređam još dosta propusta iz organizacije same izložbe, ali dosta je i ovoliko. Žao mi je samo što je kinologija u Svrljigu spala na ovako niske grane.

 2. Žalosno je videti da je jedna institucija kao što je Opština pomogla ovakvu izložbu. Smatram da budžet za organizaciju nije preterano velik’, ali i dalje razmišljam kako bih bilo kada je sada ovako bahato trošen novac po raznim birtijama, a uzimano je i od učesnika za pljeskavicu.
  Ja sam inače iz Leskovca, ne dotiče me vaša organizacija, ali je ružno, po nekad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano