Svrljiške novine

VELIKA POSEĆENOST
Broj pregleda

Održana Nacionalna izložba pasa „CAC Svrljig 2014“

Podeli sa prijateljima:

U nedelju, 28. septembra, na Sportskom centru „Pastirište“ u Svrljigu održana je 6. Nacionalna izložba pasa „CAC Svrljig 2014“i prva specijalka za goniče.

CAC-2014

Izložbu su otvorili generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije dr Mahmud Al Dagistani, koji je bio i delegat svrljiške izložbe, i narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić, kao i predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović.

U-Svrljigu

Na izložbi je bilo izloženo 216 pasa 35 rasa raspoređenih u 10 grupa, a pored izlagača iz Srbije, svoje pse izlagali su i odgajivači iz Španije, Grčke, Bugarske, Makedonije i Mađarske.

Na prvoj specijalizovanoj izložbi goniča po krvi 6. FCI grupe učestvovali su svi trenutni vrhunski psi, njih tridesetak, a najbolji među njima je bio srpski trobojni gonič Dingo, vlasnika Slavoljuba Miloševića iz Šiljegovca.

Pobednik-CAC
Pobednik

Po grupama, najbolji psi bili su u 1. grupi nemački ovčar Jenu Vom Simpor vlasnika vom der Jugprodukt iz Leskovca, u 2. grupi najbolji je bio kanarski pas dogo kanario Herkules, vlasnika Predraga Stojadinovića, a u 3. grupi najbolji je Bullynis Love Spirit Dušana Mladenovića iz Kočana, dok nije bilo pasa u okviru 4. grupe.

Pehari
Nagrade za najbolje

Pobednik 5. FCI grupe je meksički golokoži pas Bay Shore Grekoroman Queen, vlasnika Džonija Angela, Kanađina koji živi u Grčkoj, 6. grupe srpski trobojni gonič Dingo Slavoljuba Miloševića, a najbolji pas 7. grupe je nemački kratkodlaki pas Amor-Ajk vlasnika Ivice Krstića iz Varvarina.

U 8. grupi titulu najboljeg poneo je lagoto romanjolo vlasnika Toplice Zdravkovića, pobednik 9. grupe je mops Lilijum Igrolend Nišlijke Renate Đokić, a najbolji u 10. grupi je italijanski hrt Angel vlasnika Džona Angela.

Najlepše pse izložbe izabrao je delegat dr Mahmud Al Dagistani, uz pomoć predsednice Opštine Svrljig Jelene Trifunović i narodnog poslanika Milije Miletića, pa je titulu prvaka poneo nemački ovčar Jeni Von Simpor iz Leskovca, drugi najlepši pas izložbe je bigl Lejla vlasnice Ane Veber iz Mađarske, dok se na trećem mestu našao mops Renate Đokić iz Niša.

PARADA

Organizator 6. Nacionalne izložbe pasa „CAC Svrljig 2014.“ Je Kinološko društvo „Big“, a pokrovitelj Opština Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Hronika

Stradala osoba u današnjem požaru u ulici Vase Albanca

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

U Svrljigu

NACIONALNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – XII CAC SVRLJIG 2021.

CAC 2019

11. Nacionalna izložba pasa svih rasa

21. aprila na ,,Pastirištu''

II Nacionalna izložba pasa svih rasa u Svrljigu

KD ESFERLIG: Održana Nacionalna izložba pasa u Svrjigu

Sutra se održava Nacionalna izložba pasa u Svrljigu

Proteklog vikenda odražn 9. ”CAC Svrljig”

Danas se održava 9. ”CAC Svrljig”

Deveti ”CAC Svrljig” 30. septembra

3 Responses

 1. Sve netačni podaci.
  Prijavljeno je 170 pasa od kojih se nisu svi pojavili što se može videti iz kataloga
  Goniči po krvi su totalno nešto drugo a ne psi izvedeni na specijalku.
  Ne zameram novinaru kiji je ovo napisao , jer nije kinolog, tako da je podatke verovatno dobio od “proverenih” kinologa iz uprave društva.
  Organizacija izložbe je bila 0 čista.
  Tesni ringovi i neadekvatne sudije.
  Zapisničari i kancelarija su bili posebna priča.
  Pečate na ocenske liste su udarali ljudi bez osnovnog kinološkog znanja tako da se kod nekoliko rasa dogodilo da ima po dva prvaka rase što je nemoguće.
  Pomenuo bih i prevaru sa pljeskavicama. Organizator je uz prijavu od izlagača uzimao po sto dinara više uz obećanje da je to za kupon za doručak – pljeskavicu, koju su videli samo nekolicina.
  Gosti su poneli i lepe utiske iz Svrljiga, jer su pojedini ostali bez stolica, torbi i jakni, ali na ovo organizator nije mogao da utiče, tako da ga ne krivim zbog toga.
  Mogao bih da ređam još dosta propusta iz organizacije same izložbe, ali dosta je i ovoliko. Žao mi je samo što je kinologija u Svrljigu spala na ovako niske grane.

 2. Žalosno je videti da je jedna institucija kao što je Opština pomogla ovakvu izložbu. Smatram da budžet za organizaciju nije preterano velik’, ali i dalje razmišljam kako bih bilo kada je sada ovako bahato trošen novac po raznim birtijama, a uzimano je i od učesnika za pljeskavicu.
  Ja sam inače iz Leskovca, ne dotiče me vaša organizacija, ali je ružno, po nekad.

 3. Onas stalno čeka… na vratima uvek njuška meka. Padeže nezna ali zato laje i obećanja uvek ista daje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *