VELIKA POSEĆENOST
Broj pregleda

Održana Nacionalna izložba pasa „CAC Svrljig 2014“

U nedelju, 28. septembra, na Sportskom centru „Pastirište“ u Svrljigu održana je 6. Nacionalna izložba pasa „CAC Svrljig 2014“i prva specijalka za goniče.

CAC-2014

Izložbu su otvorili generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije dr Mahmud Al Dagistani, koji je bio i delegat svrljiške izložbe, i narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić, kao i predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović.

U-Svrljigu

Na izložbi je bilo izloženo 216 pasa 35 rasa raspoređenih u 10 grupa, a pored izlagača iz Srbije, svoje pse izlagali su i odgajivači iz Španije, Grčke, Bugarske, Makedonije i Mađarske.

Na prvoj specijalizovanoj izložbi goniča po krvi 6. FCI grupe učestvovali su svi trenutni vrhunski psi, njih tridesetak, a najbolji među njima je bio srpski trobojni gonič Dingo, vlasnika Slavoljuba Miloševića iz Šiljegovca.

Pobednik-CAC
Pobednik

Po grupama, najbolji psi bili su u 1. grupi nemački ovčar Jenu Vom Simpor vlasnika vom der Jugprodukt iz Leskovca, u 2. grupi najbolji je bio kanarski pas dogo kanario Herkules, vlasnika Predraga Stojadinovića, a u 3. grupi najbolji je Bullynis Love Spirit Dušana Mladenovića iz Kočana, dok nije bilo pasa u okviru 4. grupe.

Pehari
Nagrade za najbolje

Pobednik 5. FCI grupe je meksički golokoži pas Bay Shore Grekoroman Queen, vlasnika Džonija Angela, Kanađina koji živi u Grčkoj, 6. grupe srpski trobojni gonič Dingo Slavoljuba Miloševića, a najbolji pas 7. grupe je nemački kratkodlaki pas Amor-Ajk vlasnika Ivice Krstića iz Varvarina.

U 8. grupi titulu najboljeg poneo je lagoto romanjolo vlasnika Toplice Zdravkovića, pobednik 9. grupe je mops Lilijum Igrolend Nišlijke Renate Đokić, a najbolji u 10. grupi je italijanski hrt Angel vlasnika Džona Angela.

Najlepše pse izložbe izabrao je delegat dr Mahmud Al Dagistani, uz pomoć predsednice Opštine Svrljig Jelene Trifunović i narodnog poslanika Milije Miletića, pa je titulu prvaka poneo nemački ovčar Jeni Von Simpor iz Leskovca, drugi najlepši pas izložbe je bigl Lejla vlasnice Ane Veber iz Mađarske, dok se na trećem mestu našao mops Renate Đokić iz Niša.

PARADA

Organizator 6. Nacionalne izložbe pasa „CAC Svrljig 2014.“ Je Kinološko društvo „Big“, a pokrovitelj Opština Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA