SVRLJIG/SELA
Broj pregleda

Predsednica opštine obišla infrastrukturne radove

Predsednica opštine Svrljig obišla je juče infrastrukturne radove koji se izvode na teritoriji opštine Svrljig sredstvima iz budžeta mesnih zajednica i kroz akciju ”Na dinar tri dinara”.

Predsednica - obilazak 1

U prvoj fazi obilaska Jelena Trifunović je u pratnji predstavnika JP ”Direkcije za izgradnju Svrljiga” obišla Palilulu, Galibabinac, Radmirovac, Davidovac i selo Željevo.

Predsednica - obilazak 2

U selu Palilula delom sredstava MZ i kroz akciju ”Dinar na tri dinara” izvršen je iskop odvodnih jarkova, tamponiran je mahalski put koji prolazi kroz selo i još jedan put koji spaja svrljišku sa knjaževačkom opštinom.

Predsednica - obilaak 5

Đorđević Miroslav – predsednik sela kaže da ovi seoski putevi nisu uređivani više od 40 godina unazad i da će nakon završetka izgradnje, odnosno asfaltiranja, oni biti od velikog značaja za sve meštane.

Predsednica - obilazak 7

Meštani Galibabinca imaju razloga da budu zadovoljni jer je u tom selu posle više desetina godina od temelja do krova rekonstruisana oronula mesna kancelarija i ambulanta Doma zdravlja. Oni su sredstvima iz budžeta Mesne zajednice – uz pomoć Opštine i Direkcije rekonstruisali i obnovili zgradu u centru sela, koja će u mnogome olakšati pružanje usluge Domu zdravlja, šefu Mesne kancelarije i svim meštanima.
U obilazak rekonstruisane zgrade predsednicu opštine Svrljig poveo je šef MZ Galibabinac Jovan Arsić.

Predsednica - obilazak 3

Predsednica opštine je tom prilikom istakla da će opština nastaviti sa ulaganjem i obnovom sela ali i samog Svrljiga.

Predsednica - obilazak 6

O značaju i izgradnji puteva ne treba mnogo govoriti. Meštani su sami odlučivali šta im je najpotrebnije a mi smo ih u svemu podržali, istakla je Trifunovićeva.

Predsednica - obilazak 4

Do kraja dana predsednica je obišla Davidovac gde je rekonstruisan krov na zgradi Mesne kancelarije, izgrađenu nadstrešnicu na vodovodu u Radmirovcu i selo Željevo gde je popravljen putni pravac Kitke-Jovinci u dužini od jednog kilometra.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA