Search
Close this search box.
SVRLJIG/SELA
Broj pregleda

Predsednica opštine obišla infrastrukturne radove

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig obišla je juče infrastrukturne radove koji se izvode na teritoriji opštine Svrljig sredstvima iz budžeta mesnih zajednica i kroz akciju ”Na dinar tri dinara”.

Predsednica - obilazak 1

U prvoj fazi obilaska Jelena Trifunović je u pratnji predstavnika JP ”Direkcije za izgradnju Svrljiga” obišla Palilulu, Galibabinac, Radmirovac, Davidovac i selo Željevo.

Predsednica - obilazak 2

U selu Palilula delom sredstava MZ i kroz akciju ”Dinar na tri dinara” izvršen je iskop odvodnih jarkova, tamponiran je mahalski put koji prolazi kroz selo i još jedan put koji spaja svrljišku sa knjaževačkom opštinom.

Predsednica - obilaak 5

Đorđević Miroslav – predsednik sela kaže da ovi seoski putevi nisu uređivani više od 40 godina unazad i da će nakon završetka izgradnje, odnosno asfaltiranja, oni biti od velikog značaja za sve meštane.

Predsednica - obilazak 7

Meštani Galibabinca imaju razloga da budu zadovoljni jer je u tom selu posle više desetina godina od temelja do krova rekonstruisana oronula mesna kancelarija i ambulanta Doma zdravlja. Oni su sredstvima iz budžeta Mesne zajednice – uz pomoć Opštine i Direkcije rekonstruisali i obnovili zgradu u centru sela, koja će u mnogome olakšati pružanje usluge Domu zdravlja, šefu Mesne kancelarije i svim meštanima.
U obilazak rekonstruisane zgrade predsednicu opštine Svrljig poveo je šef MZ Galibabinac Jovan Arsić.

Predsednica - obilazak 3

Predsednica opštine je tom prilikom istakla da će opština nastaviti sa ulaganjem i obnovom sela ali i samog Svrljiga.

Predsednica - obilazak 6

O značaju i izgradnji puteva ne treba mnogo govoriti. Meštani su sami odlučivali šta im je najpotrebnije a mi smo ih u svemu podržali, istakla je Trifunovićeva.

Predsednica - obilazak 4

Do kraja dana predsednica je obišla Davidovac gde je rekonstruisan krov na zgradi Mesne kancelarije, izgrađenu nadstrešnicu na vodovodu u Radmirovcu i selo Željevo gde je popravljen putni pravac Kitke-Jovinci u dužini od jednog kilometra.

7 Komentara

  1. Poštovanom uredniku ovih online novina!!!
    Dobro ste informisali javnost o kretanju predsednice opštine Svrljig, ali kako se taj njen rad i rad drugih iz nadležnih organizacija i službi vidi sa nivoa najboljih proizvodjača u tim MZ, bilo bi lepo da možemo da čitamo i gledamo. Dajte nam vidjenje onih koji održivo posluju u tim selima, šta će to značiti za buduće poslovanje, kao i šta bi trebalo još opština da uradi kako bi se poboljšalo poslovno okruženje. Pustite da taj pozitivan preduzetnički duh prodje kroz ove online novine, da se ti uspešni ljudi čuju i vide, odmah posle čelnika opštine. Dajte doprinos menjenju odnosa prema uspešnima u našem okruženju, dajući više prostora takvim stvaraocima. Živela sela na teritoriji opštine Svrljig!!!!!.

  2. Поштовани Јовићу,
    Читам ваше коментаре, читам шта пишете на скоро сваку тему, читам и вести наравно, па се по некад запитам да ли сте ви икада прошли Сврљигом, а камо ли боравили у њему.
    То све што Ви пишете су бајке за малу децу, то се чак и на државном нивоу не спроводи, а ви тражите од једне бедне и мале општине нешто немогуће-могуће.

    Дајте неки конкретан предлог, нешто што може да заиста да се реализује и што је продуктивно.

    Немојте се љутити, али то је моје запажање.

    1. Poštovani g-dine Sladjan, ne ljutim se ja, već sam srećan što ste izneli Vaše zapažanje. Bajke su pisala braća Anderson, pa evo i u vašem detinjstvu i mom takodje one su sastavni deo odrastanja. Ja nisam tog formata da će ovo što ja pišem ostati tako dugotrajno, ali vidim od kada sam se uključio svojim komentarima da su se uvećali – kvantitativno – oni koji daju komentare na vesti ovih online novina. Lično nemam nikakve matrijalne koristi od tog povećanje jer ne radim za firmu Simple Look, ali se bavim istraživanjem takvih lokalnih zajednica kakva je Svrljig. Ovom prilikom se zahvaljujem Vama, poštovani Sladjane, kao što sam se svojevremeno zahvalio i g-dinu Komšija-a-ja na oceni mojih napisa. Ono što ste me pitali za predloge, konkretne – koji bi imali posledice na život gradjana Svrljiga, mogu se videti kako iz mojih komentara, ali ima ih i kod g-dina Marka, direktora ZZ Svrljižanka. Odmah ću Vam reći da nisam ni za njega vezan poslom, već uvažavam ga kao kolegu iz oblasti upravljanja projektima, koji su finansirani od EU i drugih medjunarodnih donatora. Sve kada se ovo podvuče i pogleda u Svrljig, mogu da Vam prenesem moje procene da ste baš takvi kakvi ste dobar potencijal za projekte, ali prvo što treba da prestanete jeste ova rečenica: а ви тражите од једне бедне и мале општине нешто немогуће-могуће. Ja ne tražim jer sam našao sve vaše potencijale, ono što je dobro za temelj projekata – koji bi promenili život u vašoj zajednici na bolje. Samo to saznanje je moj profit, ali kada ćete Vi poštovani Sladjane i vaši sugradjani to shvatiti ja ne mogu da kažem. Verujem da možete promeniti život na bolje, ali to ne činite već se zaustavljte na onoj citiranoj rečenici. Pozivam Vas ali i sve ostale koji ove online novine čitaju da se okrenu slobodnom mišljenju, slobodnom govoru i slobodnom udruživanju pa, u okviru postojećih zakonskih rešenja, promene život – lično svoj i zajednice u kojoj žive. Okrenite se oko sebe i videćete da ima uspešnih pojedinaca, organizacija pa čak i naselja, na teritoriji opštine Svrljig, a oni neka čine temelj promene na bolji život. Ja ih vidim i znao bih kako da sve to uvežem u projekat sa domaćim učešćem i inostranim finansijama, ali nije na meni već na Vama i svim ostalim žiteljima opštine Svrljig da se organizuju. Živeo Svrljig i sve najnerazvijenije opštine u Republici Srbiji!!!!.

  3. Moj veliki pozdrav gospodinu Sladjanu kao i gospodinu Miroslavu Jovicu.
    Oba komentara su na mestu. Gledano iz ugla ove zamrle provincije kako je trenutno dozivljava Sladjan on nista nije napisao pogresno.Sto se tice bajki o kojima on pise i tu je delimicno u pravu.Ne pise te bajke gospodin Miroslav Jovic. Bajke nam serviraju lokalne vlasti a prenose ih lokalni mediji i samo je nase licno pravo da li u njih verujemo ili ne…Pisanje gospodina Jovica shvatam izuzetno ozbiljnim. Mozda to nekome deluje kao bajka ali meni ne.
    Mozda gospodin Jovic ne poznaje dovoljno nase “ljudske resurse” i tu gresi jer se cela ova prica o boljem zivotu svodi na par kvalitetnih pojedinaca koji bi trebali da nas ostale organizuju i usmere ka necemu produktivnom. Ja licno smatram da trenutno u Svrljigu ne postoji niko ko bi znao, mogao i bio spreman da pokrene ovu pricu. Ne verujem ni gospodinu Marku Mladenovicu kog, vidim iz pisanja, gospodin Jovic izuzetno ceni da je sposoban za ovako nesto. Zato sam i par puta u svom pisanju postavljao pitanje gospodinu Jovicu da li on ima kontakt sa nasim opstinskim rukovodstvom i da li ima mogucnost da svoje ideje i svoj rad direktno prezentuje njima. Zao mi je sto trenutno nisam u prilici da se ukljucim putem nekih ideja i projekata koji bi pomogli lokalnoj zajednici. Ali se moje shvatanje razvoja svrljiske opstine potpuno razlikuje od onoga sto trenutno radi nasa opstinska vlast.
    Pisanje gospodina Jovica o saradnji sa Kazahstanom, Italijom, Bugarskom i dovodjenje skotskih gajdasa u Svrljig npr. za mene nisu bajke ali data obecanja opstinske vlasti o izgradnji solarnih elektrana, hidro i termo elektrana, fabrika namestaja i posla za 5.000 ljudu,..eeee, izvinite. To su za mene bajke i to ne brace Grim vec brace i sestara iz USS. Ako se ova sadasnja vlast bar malo dozove nekom razumu i shvati realno stanje u Svrljigu siguran sam da ima dosta onih koji bi svoje znanje i iskustvo mogli da iskoriste…

    …e, da…Ziveo Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano