PRIPREMAJU SE TURISTIČKE DESTINACIJE
Broj pregleda
[post-views]

Građevinski radovi širom svrljiške opštine

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, u pratnji direktora JP Direkcije za izgradnju Svrljiga, Branislava Mihajlovića i njegovih pomoćnika, danas je obišla sela Davidovac i Kopajkošaru gde se uveliko izvode građevinski radovi.

Radovi-01

Naime, u Davidovcu, u centru sela, izgrađeno je odmaralište sa nadstrešnicom i renovirana je prostorija na kom je mestu Zavetni krst, crkvište ovog sela.

Radovi-03

Građevinske radove preko JP Direkcije za izgradnju, a od sredstava MZ, izvodila je firma G.P. “Gidija“ Svrljig. Vrednost radova 244.620,00 dinara.

Radovi-04

U ovom selu, uporedo, izvode se građevinski radovi na adaptaciji krova mesne kancelarije koji je veoma star i dosta propao.

Radovi-05

U Kopajošari počeli su radovi na uređenju platoa. U toku je proširenje kanala i izovede se radovi na drenaži oko platoa gde se planira izgradnja verskog objekta. Vrednost radova iznosi 257.640,00 dinara, a izvođač je takođe svrljiška firma “Trans-komerc“.

Radovi-06

Inače, u prethodnom periodu, ispod pećine “Samar“, u podnožju guste šume, izgrađeno je odmaralište, uruđen deo oko vodopada, postavljena ograda i izgrađene su stepenice koje vode do samog ulaza pećinu.

Radovi-07

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, zadovoljna je dosadašnjim građevinskim radovima i poručuje da pored poljoprivrede, ova udaljena sela, mogu naći svoj ekonomski prosperitet u turizmu.

Radovi-08

Davidovac ima predispozicije za bavljenje turizmom, lepo i mirno mesto sa dobrim ljudima i domaćinima može da ugosti mnoge turiste koji žele da vikend ili letnji i zimski odmor provedu u provj seoskoj idili. Selo Kopajkošara je zaista turistički dragulj svrljiške opštine. Dve pećine, odmaralište, vodopad i izvor pitke vode su veoma bogata turistička ponuda, a sve to će upotpuniti i povezivanje izgradnjom verskog objekta i puta koji će povezati Pirkovac i Kopajkošaru, rekla je Jelena Trifunović.

Radovi-09

Jelena Trifunović će u toku ove nedelje obići i ostala gradilišta u svrljiškoj opštini.

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA