Svrljiške novine

PRIPREMAJU SE TURISTIČKE DESTINACIJE
Broj pregleda

Građevinski radovi širom svrljiške opštine

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, u pratnji direktora JP Direkcije za izgradnju Svrljiga, Branislava Mihajlovića i njegovih pomoćnika, danas je obišla sela Davidovac i Kopajkošaru gde se uveliko izvode građevinski radovi.

Radovi-01

Naime, u Davidovcu, u centru sela, izgrađeno je odmaralište sa nadstrešnicom i renovirana je prostorija na kom je mestu Zavetni krst, crkvište ovog sela.

Radovi-03

Građevinske radove preko JP Direkcije za izgradnju, a od sredstava MZ, izvodila je firma G.P. “Gidija“ Svrljig. Vrednost radova 244.620,00 dinara.

Radovi-04

U ovom selu, uporedo, izvode se građevinski radovi na adaptaciji krova mesne kancelarije koji je veoma star i dosta propao.

Radovi-05

U Kopajošari počeli su radovi na uređenju platoa. U toku je proširenje kanala i izovede se radovi na drenaži oko platoa gde se planira izgradnja verskog objekta. Vrednost radova iznosi 257.640,00 dinara, a izvođač je takođe svrljiška firma “Trans-komerc“.

Radovi-06

Inače, u prethodnom periodu, ispod pećine “Samar“, u podnožju guste šume, izgrađeno je odmaralište, uruđen deo oko vodopada, postavljena ograda i izgrađene su stepenice koje vode do samog ulaza pećinu.

Radovi-07

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, zadovoljna je dosadašnjim građevinskim radovima i poručuje da pored poljoprivrede, ova udaljena sela, mogu naći svoj ekonomski prosperitet u turizmu.

Radovi-08

Davidovac ima predispozicije za bavljenje turizmom, lepo i mirno mesto sa dobrim ljudima i domaćinima može da ugosti mnoge turiste koji žele da vikend ili letnji i zimski odmor provedu u provj seoskoj idili. Selo Kopajkošara je zaista turistički dragulj svrljiške opštine. Dve pećine, odmaralište, vodopad i izvor pitke vode su veoma bogata turistička ponuda, a sve to će upotpuniti i povezivanje izgradnjom verskog objekta i puta koji će povezati Pirkovac i Kopajkošaru, rekla je Jelena Trifunović.

Radovi-09

Jelena Trifunović će u toku ove nedelje obići i ostala gradilišta u svrljiškoj opštini.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Hronika

Stradala osoba u današnjem požaru u ulici Vase Albanca

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Humanost na delu!

Humanitarni basket turnir ,,Za Milin dom” organizuje KK ,,Svrljig”

Opština Svrljig

RRA Jug predstavlja Programe finansijske podrške preduzetništvu za 2023. godinu

Promo

POČNITE ZIMU SPREMNI SA DOO RADOJKOVIĆ SVRLJIG!

Vrednost: 11.655.094,55 dinara

Izvođač radova na mini pič terenima u Svrljigu podložan ozbiljnoj kritici

Dobro došla deco

Dečja radost u Opštinskoj upravi Svrljig tokom Dečje nedelje: Predsednik i mališani zajedno u akciji

Susret sa predsednikom

Deca iz OŠ ,,Dobrila Stambolić” posetila Opštinu u okviru obeležavanja ,,Dečje nedelje”

8 Responses

  1. zasto ne slikate neko novo rodjence rados u selo nego zvonik sa plahatama iokrstove

  2. To je sve lepo ,ali MZ-OKRUGLICA apeluje i trazi od predsednice Jelene Trifunović pomoc da ubrza po njenoj naredbi renoviranje objekata MZ OKRUGLICA kojim je predvidjeno finansijskim planom iz budžeta opstine na izgradnji ovog objekata .unapred zahvalni gradjani i mesna zajednica s predsedniknm

  3. Čitajući ovaj članak ne mogu a da se ne zapitam da li postoji bilo kakva mogućnost da se i arheološki lokalitet Timacum Maius kao i Svrljiška tvrđava uvedu u red turističkih destinacija Svrljiške opštine!

  4. Sve pohvale za aktivnosti koje su usmerene ka dovodjenju turista. Još samo malo napora u obuci stanovnistva za bavljenje turizmom i eto izvora prihoda. Potencijal je evidentan, prelepa priroda, zdrava hrana, gostoljubivo stanovnistvo, blizina Babinog zuba i tranzit turista koje samo treba zadrzati kvalitetnom ponudom. Ima puno naših ljudi koji rado provode vikende, pa sve cesce i godišnje odmore u seoskom turizmu. Svrljig MOŽE da bude jedan od centara seoskog turizma. Još jednom cestitke Direkciji i rukovodstvu Opstine na do sada uradjenom.

  5. Postovana predsednice dali planirate zavrsetak izgradnje puta Lukovo – Mucibaba to jest asfaltiranje u duzini od nekih 4 km . Napominjem da stanovnistvo nekoliko sela iz tog dela opstine Svrljig radi zivi u gradovima Knjazevac Zajecar Bor … Tagode bilo bi jko pozeljno otvoriti avtobusku liniju Svrljig – Lukovo – Mucibaba -Knjazevac .Nadam se da ce te nesto uraditi po ovom pitanju napominjem da su vasi predhodnici u predizbornim kampanjama obecavali da ce ovo uraditi .U nadi da ce te ovo procitati srdacno vas pozdravljam iz”grada bakra “

  6. Nas u lozanu zanima kad ce se asfaltirati ostatak puta, deonica oko 1km zbog toga nemamo ni prodavnicu, golo kamenje je….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *