Search
Close this search box.
PRIPREMAJU SE TURISTIČKE DESTINACIJE
Broj pregleda

Građevinski radovi širom svrljiške opštine

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, u pratnji direktora JP Direkcije za izgradnju Svrljiga, Branislava Mihajlovića i njegovih pomoćnika, danas je obišla sela Davidovac i Kopajkošaru gde se uveliko izvode građevinski radovi.

Radovi-01

Naime, u Davidovcu, u centru sela, izgrađeno je odmaralište sa nadstrešnicom i renovirana je prostorija na kom je mestu Zavetni krst, crkvište ovog sela.

Radovi-03

Građevinske radove preko JP Direkcije za izgradnju, a od sredstava MZ, izvodila je firma G.P. “Gidija“ Svrljig. Vrednost radova 244.620,00 dinara.

Radovi-04

U ovom selu, uporedo, izvode se građevinski radovi na adaptaciji krova mesne kancelarije koji je veoma star i dosta propao.

Radovi-05

U Kopajošari počeli su radovi na uređenju platoa. U toku je proširenje kanala i izovede se radovi na drenaži oko platoa gde se planira izgradnja verskog objekta. Vrednost radova iznosi 257.640,00 dinara, a izvođač je takođe svrljiška firma “Trans-komerc“.

Radovi-06

Inače, u prethodnom periodu, ispod pećine “Samar“, u podnožju guste šume, izgrađeno je odmaralište, uruđen deo oko vodopada, postavljena ograda i izgrađene su stepenice koje vode do samog ulaza pećinu.

Radovi-07

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, zadovoljna je dosadašnjim građevinskim radovima i poručuje da pored poljoprivrede, ova udaljena sela, mogu naći svoj ekonomski prosperitet u turizmu.

Radovi-08

Davidovac ima predispozicije za bavljenje turizmom, lepo i mirno mesto sa dobrim ljudima i domaćinima može da ugosti mnoge turiste koji žele da vikend ili letnji i zimski odmor provedu u provj seoskoj idili. Selo Kopajkošara je zaista turistički dragulj svrljiške opštine. Dve pećine, odmaralište, vodopad i izvor pitke vode su veoma bogata turistička ponuda, a sve to će upotpuniti i povezivanje izgradnjom verskog objekta i puta koji će povezati Pirkovac i Kopajkošaru, rekla je Jelena Trifunović.

Radovi-09

Jelena Trifunović će u toku ove nedelje obići i ostala gradilišta u svrljiškoj opštini.

8 Komentara

  1. To je sve lepo ,ali MZ-OKRUGLICA apeluje i trazi od predsednice Jelene Trifunović pomoc da ubrza po njenoj naredbi renoviranje objekata MZ OKRUGLICA kojim je predvidjeno finansijskim planom iz budžeta opstine na izgradnji ovog objekata .unapred zahvalni gradjani i mesna zajednica s predsedniknm

  2. Čitajući ovaj članak ne mogu a da se ne zapitam da li postoji bilo kakva mogućnost da se i arheološki lokalitet Timacum Maius kao i Svrljiška tvrđava uvedu u red turističkih destinacija Svrljiške opštine!

  3. Sve pohvale za aktivnosti koje su usmerene ka dovodjenju turista. Još samo malo napora u obuci stanovnistva za bavljenje turizmom i eto izvora prihoda. Potencijal je evidentan, prelepa priroda, zdrava hrana, gostoljubivo stanovnistvo, blizina Babinog zuba i tranzit turista koje samo treba zadrzati kvalitetnom ponudom. Ima puno naših ljudi koji rado provode vikende, pa sve cesce i godišnje odmore u seoskom turizmu. Svrljig MOŽE da bude jedan od centara seoskog turizma. Još jednom cestitke Direkciji i rukovodstvu Opstine na do sada uradjenom.

  4. Postovana predsednice dali planirate zavrsetak izgradnje puta Lukovo – Mucibaba to jest asfaltiranje u duzini od nekih 4 km . Napominjem da stanovnistvo nekoliko sela iz tog dela opstine Svrljig radi zivi u gradovima Knjazevac Zajecar Bor … Tagode bilo bi jko pozeljno otvoriti avtobusku liniju Svrljig – Lukovo – Mucibaba -Knjazevac .Nadam se da ce te nesto uraditi po ovom pitanju napominjem da su vasi predhodnici u predizbornim kampanjama obecavali da ce ovo uraditi .U nadi da ce te ovo procitati srdacno vas pozdravljam iz”grada bakra “

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano