Karavan džipova na planinskom vencu oko Svrljiga

RIMSKIM VOJNIM PUTEVIMA

Protekle nedelje, 7. i 8. juna, po dvanaesti put održana je tradicionalna manifestacija „Catena mundi-via militaris 4×4“- karavan džipova koji je prošao i kroz opštinu Svrljig.

safari

U organizaciji sportsko rekreativne organizaicije „Safari kluba“ iz Niša, održana je manifestacija karavan džipova pod nazivom „Stari vojni putevi na verigama sveta“, ili „Catena Mundi Via Militaris 4×4“.

safarri

Okupljeni džipovi ispred crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena u GO Pantelej krenuli su na putašestviju iz Niša.

Džipovi su kroz Svrljig prošli Kopajkošarom, gde su svratili u pećinu „Samar“, planinskim vencom „Kalafata“, a obišli su i „Popšičku pećinu“, potom Manastire „Sv. Arhangel Gavrilo“ u Pirkovcu i „Vaznesenje Gospodnje“ u Labukovu, kao i „Popšički bazen“ gde su vozači i učesnici karavana prenoćili.

Cilj manifestacije je da se učesnicima predstave turistički potencijali opština kroz koje vodi trasa.

domacini u Kopajkosari

Inače, za goste u Popšci priređena večera i kulturno-umetnički program, a učesnicima karavana se u obilasku pećina pridružili narodni poslanik, Milija Miletić i direktor Centra za turizam, kulturu i sport, Zoran Gavrilović.

Povezano

1 Komentari

  • Evo prave promocije Svrljiga i njegovih turističkih potencijala. Medjutim, ima li tu negde poziva da se ti džipovi nadju na ovogodišnjoj Belmužijadi i Saboru gajdaša, da se osete čari i samoga opštinskog središta u ta tri dana???????. Kada smo kod motirizovanih Svrljižana, ima li tu nekog ljubitelja Harlej Dejvidson motora???????. Organizatori, kako bi bilo da se veže grmljavina motora i zvuk gajdi, pa da se ori čitav jug Srbije……

Komentar

Your email address will not be published.