Search
Close this search box.
RADNI SASTANAK
Broj pregleda

Sa Rusima o turizmu i ekonomskom razvoju

Podeli sa prijateljima:

O turizmu i razvoju svrljiške opštine kroz saradnju sa ruskim gradom Kurskom, predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, protekle nedelje, razgovarala je sa zamenikom gradonačelnika tog grada, Aleksandrom Bulgakovim.

radni-sastanak

Belmužijada, Sabor gajdaša i ostale veće manifestacije mogu da budu turistička atrakcija za brojne turiste iz Rusije, ali i okolnih zemalja.

Zamenik gradonačelnika Kurska, Aleksandar Bulgakov, zadivljen je organizacijom i promocijom svrljiškog kraja. On ističe da je ”Belmužijada” jedinstvena, prvenstveno po načinu na koji se priprema hrana a potom i po broju posetilaca koji dođu tokom trodnevne fešte u Svrljig.

Kod nas još uvek nema takvih manifestacija, nismo uspeli da animiramo ljude da se zabave i zarade na takav način, ali zato smo tu, i taj recept možemo prepisati od vas, istakao je Bulgakov.

Predsednica opštine Svrljig kaže da je razvoj turizma jedan od ekonomskih prioriteta i da Svrljig može znatno napredovati na tom polju.

Sem manifestacija poput ”Belmužijade”, ”Sabora gajdaša”, ”Susreta sela”, turističku ponudu obogatili smo lovnim i verskim turizmom, a cilj nam je da turizam bude zastupljen u svakom delu naše opštine, i iscrpno radimo na tome, istakla je Trifunovićeva.

Sastanku koji je održan u kancelariji predsednice prisustvovali su zamenik gradonačelnika Kurska Aleksandar Bulgakov i njegovi saradnici i zamenik predsednika skupštine grada Niša.

BG

Oni su sutradan posetili glavni grad i Narodnu Skupštinu Republike Srbije gde su sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem razgovarali o daljoj saradnji Kurska i Svrljiga.

2 Komentara

  1. Lepota predsednice ne dovodi se u pitanje. Medjutim, postavio bih pitanje kako da žene iz ruskog grada Kurska dodju u Svrljig, na Belmužijadu, pa da sa njom i drugim domaćicama prezentuju kulinarske i druge oblike ženskog stvaralaštva trećim stranama, koje se na ovu manifestaciju pojave kao gosti. Ovo mi je prvo palo na pamet pošto se kod susreta ruske i naše strane nije videlo mnogo žena, a ona – predsednica Jelena je na čelu Svrljiga i ima zakonsku obavezu da se stara o ravnopravnom statusu muškaraca i žena iz ove opštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano