Svrljiške novine

SEDNICA SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE
Broj pregleda

Miletić na Skupštini o ”Razbiglavi” i Svrljigu

Narodni poslanik na listi Srpske napredne stranke, predsednik Ujedinjene seljačke stranke, Milija Miletić, na svom prvom skupštinskom nastupu govorio o opštini Svrljig i problemima vezanim za saobraćajni deo puta ”Razbiglava” i ”Đurđac”.

M-Miletic

Poštovana predsednice, poštovani poslanici, poštovani građani Srbije, ja sam Milijan Miletić i dolazim iz jedne male opštine Svrljig, koja se nalazi u blizini Niša, bile su uvodne reči kojim je započeo govor nekadašnji predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Miletić je istakao da je njgovo pitanje vezano za problem na delu državnog puta prvog reda E14, odnosno bivšeg magistralnog puta koji ide iz Niša, preko Svrljiga, Knjaževca, Zaječara, ka istoku zemlje, gde u toku godine dođe do velikog broja saobraćajnih nezgoda, na tzv. mestu ”Razbiglava” i ”Đurđac”.

Po podacima policijske stanice u Svrljigu u 2012. godini bilo je 10 saobraćajnih nezgoda. U 2013. godini bilo je 19 saobraćajnih nezgoda, od toga jedno prevrtanje autobusa i tom prilikom povređeno je 14 lica, dva teže i 12 lakše. U 2014. godini, do današnjeg dana, bilo je četiri saobraćajne nezgode, a među njima je bila i nezgoda u kojoj je učestvovala jedna cisterna i jedan šleper, istakao je Miletić.

On dodaje da je više puta, kao predsednik Opštine, pisao zajedno sa načelnikom policijske stanice u Svrljigu sugestije i zahteve i upućivao ih prema nadležnom Ministarstvu saobraćaja, Putevima Srbije, kako bi se rešio taj deo sabraćajnice, tj. smanjila opasnost na putu.

Nadam se da će Ministarstvo saobraćaja, odnosno Putevi Srbije konačno rešiti taj problem, jer postoji nalog saobraćajnog inspektora zaduženog za taj deo državnog puta zaduženog da se ti problemi reše, istakao je Miletić.

Podsećamo da se 8. maja dogodila još jedna saobraćajna nezgoda gde je ishod bio teške telesne povrede jedne bebe i njene majke, a posle samo nekoliko dana došlo je do udesa cisterne i šlepera usled čega je bio zatvoren put više od 40 minuta.

Predsednik USS Milija Miletić, kao pravi srpski domaćin, iskoristio je priliku da, pošto se tog dana obeležavala slava Sveti Nikola, čestitao slavu svima koji slave, jer po njegovim rečima Srbi slave slavu i kada je najteže, a sada je jedan od najtežih dana za našu zemlju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

8 Komentara

 • E ovako: u Svrljigu cveta cveće, problem je samo u Razbiglavi i Đurđicu. Ostalo, Svrljig je Švajcarska u malo.

  • Dragi gospodine, od necega se mora poceti, bas me interesuje sta bi ste Vi rekli o temi saobracaja u Svrljigu. Nemojte svoj ego naglasavati tamo gde nije mesto, sigurno ste culi koliko je saobracajnih nesreca bilo na ovom delu puta, pa je valjda normalno da se nesto preduzme.

   • GOSPODINE da se postuje postavljena saobracajna signalizacija i brzina kretanja udesa ne bi bilo a to niko ne postuje

 • zamolio bih ovakve osobe da ostave svoja politička ubedjenja po strani i da ne leče svoje komplekse ovde,već da puste čoveka na miru,jer niko nije uradio više od njega

  • gospodine zota za njega je uradio i previse a za gradjane koji nemaju posao nista koliko je fabrika otvorio novih to mi navedi i onda mozes reci da je nesto uradeo za svrljig

 • pogledaj te koju vodu pijete i koliko je zaposljeno i sta sve fali ovoj sirotinji.

 • Milijo ja te volim najvise, najaci si!

 • Milijo ispuni od 5 obecanja u izbornoj kampanji koje si dao u Okruglici a da nepricamo za Svrljig ,ako ispunis jedno skidm kapu ako ne onda 4 g brzo prodju i novi izbori dodju.poz iz Okruglicu

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *