Search
Close this search box.
OPŠTINSKI VEĆNIK
Broj pregleda

Svrljižanka predstavljala Pravni fakultet u Beču

Podeli sa prijateljima:

Pravni fakultet Univerziteta u Nišu ovegodine je prvi put uzeo učešće na svetskom takmičenju WILLEM C. VIS INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION MOOT. Naša sugrađanka Iva Antić bila je deo tima koji je u periodu od 12. do 17. aprila učestvovao na ovom prestižnom takmičenju u Beču, u oblasti međunarodne prodaje robe i međunarodne arbitraže.

Iva-Antic

Iako su pokazali zavidno znanje i dobili izvrsne komentare u vidu fidbekova od strane arbitara, niški studenti nisu uspeli da se plasiraju u eliminacione runde. Svakako, ovo za njih ostaje jedno neprocenjivo iskustvo.

Bila je velika čast nastupati rame uz rame sa imenima kakva su Harvard ili Jejl, tim pre je izazov bio to što se takmičenje odvijalo na engleskom jeziku, a dobar deo prijavljenih ekipa govori engleski kao maternji jezik. Učešće na takmičenju ovakvog kalibra biće i više nego dobra referenca za CV, a ono što je još bitnije je stečeno iskustvo koje je nemerljivo. Biti deo takve jedne intelektualne atmosfere koja odiše mladošću, a ipak ozbiljnošću bez koje se i ne možemo baviti time što smo izabrali, zaista godi duhu, istakla je Iva Antić.

Iva dodaje da će joj stečene veštine kao i veštine javnog nastupa svakako biti od koristi prevashodno zbog funkcije koju obavlja u Opštini Svrljig.

S obzirom na funkciju koju trenutno obavljam, verujem da će mi stečene i usavršene veštine  kao što su govorništvo, prezentacione i veštine javnog nastupa, usavršavanje engleskog jezika, a nadasve upijanje malo njihovog mentaliteta i ustrojstva i te kako značiti u daljem radu i inspirisati neke nove ideje koje mogu biti direktno implementirane u našem okruženju, u Svrljigu, kaže Antićeva.

11 Komentara

  1. Svaka cas, svaka cast, ali nije mi jasno zasto se gospodjica Iva logicki izrazava skoro kao pevaljka.
    Pitam se kako to, pored ovih savrsenih retorickih, prezentacijskih i vestina javnog i scenskog nastupa, gospodjica Iva za tili cas UPIJA mentalitet i ustrojstvo?
    To je jako zanimljivo.
    Sigurno ima neke super moći? I mani to, nego sto je sve to postigla od 12. do 17.aprila. Buduci da je pored zavidnog znanja, lepih zelja i kurtoaznih pozdrava arbitara, fudbalskim zargonom receno “ne predjosmo centar”, g-đica ima u planu da implementira ideje DIREKNO?

    1. Zavist je osiromasujuce osecanje, tera ljude da vide ono sto zele da vide, a da pritom ne znaju da prvo zavire u svoje dvoriste. Nazalost, u poslednje vreme je najcesca reakcija na ZASLUZEN uspeh drugih. Lakse je dokolicariti i kritikovati.
      Kamo srece da se i nasa estradna ”elita” izrazava kao Iva i da ima bar deo intelektualnih kapaciteta, tad ne bi “sve same noge i gola dupeta” bila na naslovnicama novina. No, to je valjda cena zivljenja u ovakvoj zemlji.
      Iva je presla centar mnoogo dalje od Vas, mozete samo da joj (i dalje) zavidite. 🙂

      1. bravo, ali najiskrenije. kamo srece da u svrljigu imamo vise pametnih i mladih ljudi koji su spremni da se istinski angazuju i ucestvuju u kreiranju svrljiske politike. komentari o tome ko kako izgleda i kako se oblaci su stvarno suvisni…mozda se nekom ne svidja njeno politicko opredeljenje ali to nije razlog da je vredja na ovako primitivan nacin.

        1. Hvala na lepim rečima i podršci komšija i Vama/tebi i Nemanji, i naravno Martini.

          Da su kritike osnovane, i te kako bi bile uvažene. Pošto nisu, ne želim da trošim svoje vreme/reči na ostale komentare.
          Budite pozdravljeni!

  2. Zanimljivo. Komentator Lajka je pravilno (i saljivo) ukazao na stilske i logicke greske u izrazavanju osobe koja po sadasnjoj i buducoj profesionalnoj vokaciji pretenduje da vlada jezikom i vokabularom… A kao odgovor, od gdjice Martine dobio je niz (dis)kvalifikacija i optuzbu da je zavidljiv – valjda zbog sedmodnevne turisticke ture u Becu, jer od takmicarske ocigledno nije ispalo nista, ili zbog neceg drugog, verovatno tajnovitog kao takmicarski uspeh.
    A gdjica Iva pak kritiku etiketira kao zlonamernu i neosnovanu, dok za pohvale nesumnjivo tvrdi da su na mestu. Ah, kakva skromnost buducih vrsilaca javnih funkcija.
    Taman da se malo nasmejemo i pridruzimo cestitkama i bericetu.

    1. Prethodne kritike ocigledno nisu bile dobronamerne, konstruktivne kritike, tako da smatram da je moj komentar apsolutno opravdan. Da jesu, naravno da se ne bih oglasila.
      A kad ste bas toliko resili da pametujete i da budete kriticari, zasto se ne bi(ste) potpisali punim imenom i prezimenom? Recimo da, za promenu, jasno i glasno stanete iza svojih reci? Posto ne volim da komuniciram sa anonimnim osobama, a nisam ni neki ljubitelj sarkazma, ovim komentarom prekidam svaku dalju raspravu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano