Svrljiške novine

U ORGANIZACIJI USS
Broj pregleda

Takmičenje u tucanju Uskršnjim jajima

Tradicionalno takmičenje u tucanju Uskršnjim jajima održano je danas u porti svrljiške crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena, u organizaciji Ujedinjene seljačke stranke.

Crkva-Svrljig

Za najmlađe sugrađane povodom Uskrsa, Opštinski odbor Ujedinjene seljačke stranke, u saradnji sa “Kolom srpskih sestara“ iz Svrljiga, organizovao je Uskršnje takmičenje u kucanju jajima i kvizu znanja.

Nagradu za najmlađu učesnicu takmičenja dobila je Bojana Veljković. Prvo mesto u prvoj kategoriji osvojili su Nikolina Medenica i Đorđe Janković, a drugo mesto pripalo je maloj Petri Stanković.

Miletic-i-Erakovic

U kategoriji malo starijih učesnika nagrade su između ostalih dobili Ristić Đorđe, Filip Savić, Vuk Milenković, kao i ostali učesnici ovog tradicionalnog takmičenja u tucanju Uskršnjih jaja.

Kao i prethodnih godina u organizaciji Ujedinjen seljačke stranke organizovali smo takmičenje u tucanju Uskršnjih jaja i okupili veliki broj vernika i dece. Želja nam je da što veći broj mladih Svrljižana posećuje Crkvu, čuva pravoslavnu veru i veru u poštenju, istakao je Miletič, predsednik Ujedinjene seljačke stranke i Narodni poslanik.

Uskrs

Svrljiški paroh Strahinja Eraković iskoristio je priliku i čestitao današnji praznik svim građanima opštine Svrljig.

Neka je srećan praznik Hristovo vaskrsenje, Hristos vaskrese iz mrtvih, smrću smrt uništi, rekao je Eraković čestitajući praznik Svrljižanima.

Pogledajte ostale fotografije na ovom linku.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *