Search
Close this search box.
BRZO I EFIKASNO
Broj pregleda

Održana 48. Sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

Utvrđivanje predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Svrljig za 2014. godinu i Formiranje organizacionog odbora Belmužijade 2014. bile su glavne tačke 48. sednice Opštinskog veća održane danas, kojom je predsedavao predsednik opštine i veća Milija Miletić.

o-vece

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, šef Odseka za budžet i finansije opštine Svrljig, Marina Savić, obrazložila je članovima Opštinskog veća ”Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Svrljig za 2014. godinu”.
Ona ističe da se ovde ne radi o klasičnom rebalansu, već o neophodnim izmenama i dopunama budžeta.

O radu i angažovanju Opštinske uprave govorio je načelnik Opštinske uprave Zdravko Krstić. Po njegovim rečima Opštinska uprava je u predhodnom periodu dobro radila, bez obzira na činjenicu da u ovdašnjoj Upravi radi manje izvršilaca nego u drugim opštinama u Srbiji.

Izveštaj o sprovođenju mera po Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na području opštine Svrljig za 2013. godinu podneo je šef odseka za privredu Vlada Krstić.

Takođe, na današnjoj sednici formiran je organizacioni odbor za ”Belmužijadu 2014”. Izvestilac po ovoj tački bio je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Belmužijada je tradicionalna privredno-turistička manifestacija i organizuje se od 2006. godine.

Za predsednika Organizacionog odbora ”Belmužijade 2014” imenovana je Jelena Trifunović, predsednik SO Svrljig, Zoran Gavirlović, direktor Centra za turizam, kulturu i sport, imenovan je za zamenika Organizacionog odbora, a za članove imenovani su: Dragan Mitić, komandir Policije, Miodrag Videnović, šef ispostave ED Jugoistok, Dragan Budimović, direktor Doma Zdravlja, Tomislav Vasić, član Opštinskog veća, Zoran Mihajlović, odbornik, Branislav Mihajlović, direktor JP Direkcije za izgradnju, Igor Davidović, direktor JKSP ”Svrljig”, Marina Savić, načelnik odeljenja za budžet i finansije, Vlada Krsitć, šef Odseka za privredu i Dorijana Vasiljević, dip. Komunikolog.

Većnici Opštine Svrljig danas su doneli zaključak o odobravanju učešća opštine u projektu ”Ples tolerancije – Maturantska parada 16. maja 2014. tačno u podne”.

Konkretno, radi se o Maturantskoj paradi koja će biti organizovana za učenike završne godine Srednje škole 16. maja. Maturanti će tog dana paradirati u istim majicama sa kišobranima, kao što se praktikuje npr. u Nišu.

Ovo je jedna lepa, a može da postane i tradicionalna manifestacija, kao i u drugim opštinama i gradovima, istakao je zamenik predsednika opštine Ljubiša Stojković, izveilac po ovoj tački.

Na kraju sednice, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, iskoristio je priliku i zahvalio se većnicima na dosadašnjoj saradnji.

Poštovani članovi, 16. aprila je zakazana secnica Skupštine Republike Srbije u čijem radu učestvujem kao narodni poslanik, tako da će funkciju predsednika Opštine i Veća, umesto mene, obavljati neko drugi, istakao je Miletić i dodao da će se kao poslanik nesebično zalagati za ekonomski napredak Svrljiga, odnosno pokretanje privrede i poljoprivrede i upošljavanje što većeg broja radnika.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano