Search
Close this search box.
INCIDENT U SVRLJIŠKOM DOMU ZDRAVLJA
Broj pregleda

Pretio lekarima i tražio invalidsku penziju

Podeli sa prijateljima:

U svrljiškom Domu zdravlja juče se dogodio još jedan incident gde je pacijent M. R. (65) verbalno napao i pretio zaposlenim lekarima. 

Dom-Zdravlja-Svrljig

M. R. šezdesetpetogodišnji Svrljižanin pod pretnjom zahtevao je od ordinirajućeg doktora i medicinskog osoblja svrljiškog Doma zdravlja da mu hitno izdaju određene papire za ostvarivanje invalidske penzije, iako kod sebe nije imao svu neophodnu dokumentaciju za realizovanje upućenog zahteva.

Definitivno, u radu Doma zdravlja i lekara nije bilo propusta. Pacijent je uredno dobio upute da se javi na specijalističke preglede u cilju započinjanja postupka za invalidsku komisiju. Da bi ostvario to pravo pacijent mora da donese izveštaje lekara sa predlozima da ostvaruje pravo na invalidsku penziju, jer bez toga ta procedura ne može da se izvrši, rekao je Dragan Budimović, direktor Doma zdravlja za Svrljiške novine i dodao da se dotični pacijent javio bez izveštaja i da je na silu želeo da dobije tražena dokumenta, što naravno nije moguće.

DZ-Svrljig01

Dr Olivera Anđelković kaže da je pacijent tražio da mu, na osnovu ranijeg pregleda koji je ona izvršila, napiše izveštaj o invalidnosti, odnosno da je M. R. (65) 100 odsto invalid, kako bi ostvario novčanu naknadu.

Objasnila sam mu celu proceduru: Da je za to treba da postoje specijalistički pregledi i da sve mora biti urađeno po Zakonu. Da na osnovu tih pregleda i predloga, odabrani doktor piše obradu za invaldsku komisiju i da se to tek tada predaje na uvid. Međutim on je još onda izvređao svog odabranog lekara, dr Vlastimira Milkića, koji je pre šest meseci penzionisan, kaže dr Olivera Anđelković.

M. R. je juče, u prepodnevnim satima, uredno predao knjižicu na Opštoj medicini i tu se dogodio prvi konflikt sa lekarima, ali se sve ubrzo završilo. U Dom zdravlja vratio se oko 14h i u ordinaciju upao bez kucanja, zatim počeo da viče, preti zaposlenima i da lupa po stolovima, te su ga oni u strahu odmah prijavili svrljiškoj Policiji koja je brzo intevenisala i privela pacijenta.

On je pretio da će se sa mnom lično obračunati ako za sat vremena ne dobije traženi izveštaj, kaže Anđelkovićeva.

Direktor Budimović isitče da je ovo treći incident koji se dogodio u martu i da će pod hitno tražiti vanredni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i drugih institucija i ustanova kako bi se rešilo pitanje bezbednosti zaposlenih u Domu zdravlja Dr Ljubinko Đorđević.

Osoblje je nesigurno, moramo preduzeti sve mere kako bi smo zaštitili sve ljude koji ovde rade. Prvo ćemo razgovarati sa nadležnima, a zatim potražiti mogućnost za uvođenje video nadzora ili obezbeđenje, što će na neki način rešiti problem koji imamo, kaže Budimović.

Inače, ovo je treći incident koji se dogodio za manje od mesec dana u Domu zdravlja.

2 Komentara

  1. Alo bre ljudi, zastitite vec jednom doktore od manijaka i psihijatrijskih slucajeva, i nemojte vise da ih lazete kako pacijenti imaju ovo i ono pravo a lekari nemaju nikakvo, pa samim tim pravite atmosveru da ih maltretira ko stigne i to na radnom mestu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano