MILETIĆ POTPISAO U IME SVRLJIGA
Broj pregleda

Uručeni sporazumi za izgradnju malih hidroelektrana

Ministarka energetike Zorana Mihajlović potpisala je juče sa predstavnicima 20 lokalnih samouprava Memorandum o zajedničkoj saradnji na izgradnji malih hidroelektrana (HE) snage 60 megavata. U ime opštine Svlrjig, sporazum je potpisao, predsednik Milija Miletić.

Milija-i-Zorana

Mihajlović je, nakon potpisivanja dokumenta u Vladi Srbije, izjavila da će izgradnja novih malih HE za zemlju značiti i 200 do 250 miliona evra ulaganja i novo zapošljavanje.

Miletić kaže da je sa ministarkom Mihajlović, u ime Ministartsva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, poptisan Sporazum o međusobnoj saradnji, u postupku informisanja domaćih i stranih pravnih i fizičkih lica zainteresovanih za izdavanje energetske dozvole, odnosno saglasnosti.

Za nas je ovo značajno jer se uz poboljšanje energetske situacije, tokom izgradnje angažuju mala i srednja preduzeća sa našeg područja, – ističe Miletić.

Opština Svrljig nema finasijskih obavez, jedina obaveza je da Ministarstvu energetike dostavi spisak slobodnih lokacija sa osnovnim podacima.

Mihajlović je kazala da dobra kordinacija lokalnih samouprava i države znači da neće biti zastoja i da će se posao završiti mnogo brže.

Memorandum je potpisan sa Zaječarom, Nišom, Paraćinom, Kuršumlijom, Svrljigom, Golupcem, Rekovcem, Lučanima, Čajetinom, Novim Pazarom, Aleksincem, Vranjom, Dimitrovgradom, Malim Zvornikom, Žagubicom, Leskovcem, Despotovcom, Knjaževcom, Krupnjem i Valjevom.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

2 Komentara

  • Sa solarnim generatorima kod Tijovac, od ranije, I sa ovom novom hidroenergijom ima da kalupimo pare samotako.
    Jos samo da zajaze Timok kod Nisevac, mocicemo da se iselimo na neko bolje mesto I da uzivamo od prodatih kilovata.

  • sta…kako…molim ???!
    zar solarne elektrane nisu vec zavrsene i pustene u rad ?
    …. one su bile na proslim izborima, na pretproslim su bile aero elektrane a za ove znaci idu hidro… paaa, ima logike.
    samo napred, bez predaje ostale su jos termo elektrane i elektrane na atomski pogon.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *