OD POČETKA GODINE ROĐENO 13 BEBA
Broj pregleda

Uručene jednokratne novčane pomoći

U sali SO Svrljig danas su uručene jednokratne novčane pomoći bračnim parovima, roditeljima tek rođenih beba i do jedne godine starosti deteta, nezaposlenim porodiljama koje žive u gradu i na selu.

Bracni-parovi

Proteklog meseca sklopljena su tri braka u gradu, a od početka godine rođeno je 13 beba.

Povodom toga u saradnji sa Centrom za socijalni rad, novčana davanja u ime lokalne samouprave prisutnima uručio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Pozdravljajući prisutne predsednik opštine je istakao da lokalna samouprava nastoji da redovno isplaćuje sredstva za nove brakove, roditelje tek rođenih beba i nezaposlene porodilje.

Jednokratna novčana davanja danas su primili Mirković Marija i Slađan, Jovanović Ana i Predrag i Milosavljević Miloš i Milena, za sklopljene brakove na teritoriji grada.

Po 30.000 dinara za novorođeno dete primili su Ljubomirović Marija, Ljubomirović Milena, Aleksić Milica, Stojanović Milena iz Lozana, Mrkšić Milica iz Plužine, Stanojević Jovana iz Labukova, Dimitrijević Jelena, Todorović Martina, Mihajlović Marijana iz Ribara, Terzić Olivera i Božinović Aleksandra.

Među novorođenčadima u Svrljig su stigli i blizanci u porodici Nikodijević.

Direktorka centra za socijalni rad Vesna Nedeljković zadovoljna je brojem rođene dece od početka godine, a iz Centra poručuju da Svrljig mora da nastavi da se bori protiv negativnog prirodnog priraštajem.

Zanimljivo je da do sada, od kako je na snazi akcija davanja jednokratne pomoći, jedino trojke nisu rođene.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.