130.000,00 EURA SVRLJIGU
Broj pregleda

Potpisan ugovor za realizaciju ”Exchange 4”

Svečana ceremonija potpisivanja ugovora o dodeli bespovratne pomoći gradovima i opštinama u okviru ”EU Exchange 4” programa održana je u Beogradu, 29. januara 2014. godine u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije (SKGO) i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Milija Miletić i Majkl Devenport
Milija Miletić i Majkl Devenport

Ovom prilikom potpisani su ugovori između Delegacije Evropske unije i 27 gradova i opština kojima su odobreni projekti u okviru grant šeme programa, među kojima je i opština Svrljig.

EXCHANGE4

U ime Svrljiga ugovor je potisao predsednik opštine Milija Miletić. Projekat pod nazivom ”Svrljižanka” iz oblasti poljoprivredne saradnje Svrljigu donosi 130.000,00 eura.

Exch4

Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig, izrazio je zadovoljstvo što je ugovor o pomoći EU potpisani samo nekoliko dana od otvaranja pregovora o članstvu Srbije u EU. On je dodao da sada predstoje napori i rad koji će kroz projekat ”Svrljižanka” uroditi plodom i opravdati sredstva.

Projekat je usmeren ka razvoju poljoprivrede i svrljiških sela. Kroz projekat promovisaće se svrljiški specijaliteti širom evrope, konkretno mislim na belmuž, jagnjetinu, sir i ostalo. – ističe Miletić.

Ruzic

Na projektu učestvuju još šest partnera iz EU, gradovi i opštine iz Nemačke i Italije, potom gradska opština Crveni krst i Niška Banja.

Važno je istaći da je projekat usmeren i na pomoć poljoprivrednicima koji žele da svoje proizvode plasiraji na tržište Evropske unije.

Sertifikat zelene opštine koji smo dobili realizacijom projekta ”Exchange 3” nam je značajan za nastavak projekta. – kaže Miletić.

Ugovore u okviru poljoprivredne poslovne saradnje potpisale su opštine Lebane, Merošina, Svrljig i Lazarevac.

EU-Ex

Program EU Exchange 4 finansira Evropska unija, a sprovodi SKGO, traje dve godine, u periodu od maja 2013. do maja 2015. godine.

Potpisivanju su prisustvovali i Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić, Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • 15.000.000 dinara za naše selo nisu male pare…nadam se samo da ne odu u predstojeću izbornu kampanju…

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *