Search
Close this search box.
19. JANUARA
Broj pregleda

Bogojavljenjsko plivanje za Časni krst

Podeli sa prijateljima:

Bogojavljenjsko plivanje za Časni krst Gospodnji biće održano na Bogojavljanje u nedelju, 19. januara 2014. godine kod vrećaste brane na reci Timok.

BOGOJAVLJANJE

Plivanje će se organizovati Novoformirani Odbor za Bogojavljenjsko plivanje pod pokroviteljstvom Crkvenoopštinskog upravnog odbora, crkve Sv. cara Konstantina i carice Jelene i Opštine Svrljig. 

Tradicionalno viteško takmičenje održaće se kao i prošle godine kod vrećaste brane na reci Timk, u nedelju, na Bogojavljenje, 19. 1. 2014. godine, sa početkom u 11:00 časova.

Za učešće se mogu prijaviti sva lica, oba pola koja su punoletna i krštena. Zbog uslova plivališta broj plivača će biti ograničen, a plivaće se 33 metra od startne linije.

Program proslave će početi Svetom liturgijom od 08:00 časova u svrljiškom hramu.

U 09:00 časova u crkvi će, žrebom biti obnarodovani brojevi startnih pozicija plivača koji će učestvovati u takmičenju blagovoljenjem Duha Svetoga.

U 10:00 časova plivači će biti primljeni u Dom Zdravlja ”dr Ljubinko Đorđević” u Svrljigu radi osnovnog zdravstvenog pregleda.

U 11:00 časova od crkve Sv. cara Konstantina i Jelene krenuće svečana litija prema plivalištu, da bi nakon blagosiljanja u 12:00 svečano bio oglašen početak plivanja.

Prijavljivanje će se vršiti od 12.1.2014.g. do 17.1. 2014.g. u terminu od 09:00 č. do 13:00 časova na sledeći broj telefona
060/68 22 389 ili lično u prostorijama firme Forma Savić, ul. Železnička br. 4.

Svi plivači moraju doneti iz matične zdravstvene ustanove, od svog lekara Mišljenje o prethodnom zdravstvenom stanju koje će dostaviti na uvid svrljiškoj zdravstvenoj službi i bez koga se neće moći prijaviti za učešće.

FORMULAR ZA PRIJAVU PLIVANJA

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano