Broj pregleda

Средњошколци уживају на екскурзији

Ученици трећег и четвртог разреда средње школе Душан Тривунац Драгош 30. септембра допутовали су на четвородневну екскурзију у Праг. Они ће у овом прелепом граду боравити до четвртка, а након тога путују у Будимпешту.

eks

Средњошколци су данас посетили значајан град и светски познато бањско лечилиште на северозападу Чешке Републике и Бохемије – Карлове Вари. Иначе, Карлове Вари су једна од најпознатијих бања у целом свету. Велики део данашње славе град дугује и изузетно лепо очуваној архитектури уоквиреној очуваном природом на околним брдима.

Синоћ  је била организована забава за младе и све протекло у најбољем реду, каже за Сврљишке новине доктор пратилац др Далибор Јевтић.

Данас смо обишли право монденско место са луксузним хотелима и грађевинама у артнуово стилу. Бања са термоминералним изворима са лековитом водом је надалеко чувена. Сутра почиње и познати филмски фестивал. Иначе, сви ђаци су добро и путовања се одвијају без икаквих проблема, каже др Јевтић новинарима редакције Сврљишких новина – МЛАДИ НОВИНАРИ.

Повратак у Србију очекује се у петак, у вечерњим сатима.

Иначе, сав приход од фестивала иде у хуманитарне сврхе за помоћ Зорици и Филипу.

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.