Search
Close this search box.
Broj pregleda

Спортски дух од значаја за младе

Podeli sa prijateljima:

ФУДБАЛ ИГРАЈУ И ДЕВОЈКЕ! Да изрека коју користе многи љубитељи фудбала ‘’ није фудбал за девојке ‘’ није тачна, доказала је млада Сврљижанка Јелена Маринковић која је првотимац ‘’ Прве лиге ‘’ женског фудбала. 

Jelena Marinkvoić na pripremama za reprezentaciju
Јелена Маринквић, 18-годишња девојка из Сврљига, фудбал је заволела од малих ногу. Играла је на многим турнирима, како мали тако и велики фудбал, понекад заједно и са дечацима у екипи, јер је данас ретскост бити женски фудбалер.

Да настави са тренирањем и бављењем овим спортом није могла у свом родном месту. На жалост у Сврљигу не постоји женска школа фудбала а ни женски фудбалски клуб, те је Маринковићева у јесен 2007.године покуцала на врата женског фудбалског клуба ‘’Машинац’’ из Ниша.

Почела сам да тренирам у нишком машинцу септембра 2007.године. Морала сам негде да одем пошто у мом родном месту нема услова а ни женског клуба. Уписала сам медицинску школу и завршила је ове године. Планирам да почнем са волотнирањем и да упишем вишу медицинску, каже Јелена Маринковић за редакцију младих новинара у оквиру пројекта ”Млади новинари”

Маринковићева тренутно игра на позајмици у ЖФК ‘’Нивес’’ у Књажевцу, који је уједно и члан ‘’ Прве женске ‘’ лиге. Чланска карта јој је у најтрофејнијем женском клубу ‘’ Машинац ‘’ из Ниша, који је такође у првој лиги.

Ова млада фудбалерка игра на позицији везисте и може се похвалити успесима и позитивним учинком на многим утакмицама. Учествовала је на припремама репрезентације Србије.

Тренутно је једина фудбалерка из Сврљга.

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano