Search
Close this search box.
Broj pregleda

Мала школа самоодбране за младе Сврљижане

Podeli sa prijateljima:

Семинар Реалног Аикидоа (мала школа самоодбране) одржава се у фискултурној сали Средње стручне школе Душан Тривунац Драгош у Сврљигу од 8. до 15. јула.

Семинар у организацији Аикидо клуба Амадеус из Ниша биће организован у периоду од 8. до 15. јула ове године у времену од 19,00 до 20,30 часова. Тренинзи ће се одвијати у фискултурној сали Средње школе у Сврљигу а предводиће их др Зоран Миливојевић (црни појас трећи дан) и Драган Милосављевић (црни појас први дан).

Семинар је бесплатан а полазници могу бити свих узраста.

aikido

Реални аикидо је аутентична борилачка вештина самоодбране, изузетно ефикасна и применљива у свакодневним, реалним ситуацијама.

Творац овог стила је мајстор Љубомир Врачаревић, црни појас 10. ДАН , који је издвојио неколико стотина техника изворног аикидоа, преобликовао их, одстранио елементе јапанске традиције, потенцирајући употребну вредност сваке технике. Користећи своја знања и из других борилачких вештина, створио је дефанзиван, изузетно флексибилан систем одбрамбених техника, чије су основне карактеристике: брзина и правовременост реаговања, континуитет изводјења технике и потпуна завршна контрола нападача, помоћу специфичних полуга.

Флексибилност техника, која појединцу омогућава да извођење прилагоди својој конституцији и захтевима тренутне ситуације, резултира максималном ефикасношћу примене реалног аикидоа.

Реални аикидо је светску потврду вредности добио веома брзом распрострањеношћу у многим земљама као и избором његовог творца, мајстора Врачаревића у Кућу славних, која окупља највећа имена светског спорта.

Од 2003. године реални аикидо је прва и једина међународно призната српска борилачка вештина.

 

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano