OD 25. DO 29. NOVEMBRA
Broj pregleda
[post-views]

Pojačana kontrola saobraćaja

U cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 25. do 29. novembra 2013. godine, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”.

pojacana

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • A vozači sami ne znaju šta je potrebno za bezbedan saobraćaj pa treba saobraćajna policija, AMS i ministarstvo da ih na to podsete i usput “oderu” sa kaznama.
    A država iz svoje nadležnosti ništa ne mora da rešava. Nih nema ko da podseti šta treba da preduzmu.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *