EDUKACIJA ZA USPEH
Broj pregleda

Predavanje za voćare

U okviru realizacije danskog programa „Frut end Beri“ juče je u sali SO Svrljig održana edukacija za svrljiške voćare na teme „zaštita voćnjaka od mraza i nove tehnologije u obradi voćaka“.

za-vocare

Danski program razvoja voćarstva na Jugu Srbije ima za cilj da unapredi proizvodnju, preradu, plasman i prodaju višnje, šljive, trešnje, maline, borovnice, jagode i kupine.
Program se realizuje na prostoru Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.

fb

Prisutne su i ime lokalne samouprave pozdravili predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i šef Odseka za privredu Vlada Krstić.

Krstić je istakao da će u narednom periodu voćari moći svakodnevno da dobiju određenu podršku i pomoć u smislu popunjavanja formulara i obrazaca za konkurisanje na programima koje raspisuje „Frut end Beri“ i da će za to biti zadužena koordinatorka ovlašćena od strane ove kompanije – Jelena Ranđelović.

Cilj predavanja je podizanje nivoa znanja proizvođača voća kada je u pitanju Izbor sorti voća, podizanje zasada, nega zasada, zaštita od bolesti i štetočina, primena savremenih metoda zalivanja voća i zaštita voća of mraza i grada.

spika

Predavači su bili profesori Blagojević Radisav i Trajković Slaviša sa Više poljoprivredne škole iz Prokuplja.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA