Svrljiške novine

EFIKASNO UPRAVLJANJE ZEMLJIŠTEM
Broj pregleda

Nastavak programa komasacije

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, nastavljaju program komasacije na području Svrljiga, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika GIZ-a, šefa Odseka za privredu Vlade Krstića, predstavnika lokalne samouprave i poljoprivrednika svrljiškog kraja.

sastanak-giz

Projekat „Ruralni razvoj – Efikasno upravljanje zemljištem“ ima za cilj da pomogne i osposobi državu i opštine, kao i poljoprivredne proizvođače da budu bolji, racionalniji i efikasniji vlasnici poljoprivrednog zemljišta. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a predviđeno je da traje 3 godine (1/2013. – 12/2015. godine). Budžet od 3. 78 miliona eura finansira Evropska unija sa 2.78 miliona eura i Ministarstvo za ekonomsku saradnju Nemačke sa 1 milion eura.

Vlada

U proteklom periodu izvršena je komasacija katastarske opštine Plužine. Danas smo takođe razgovarali na temu zapuštenog zemljišta na  području opštine Svrljig i kako je najbolje njihovim programom rešiti taj problem – rekao je šef Odseka za privredu Vlada Krstić.

U oblasti komasacije i borbe protiv napuštenog poljoprivrednog zemljišta biće podržano sedam opština: Paraćin, Knjaževac, Negotin, Boljevac, Svrljig, Žitorađa i Pirot.

Projektom „Ruralni razvoj – Efikasno upravljanje zemljištem“ predviđeno je da se uspostavi odgovarajući pravni okvir i ojača sposobnost Uprave za poljoprivredno zemljište pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *