EFIKASNO UPRAVLJANJE ZEMLJIŠTEM

Nastavak programa komasacije

Broj pregleda

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, nastavljaju program komasacije na području Svrljiga, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika GIZ-a, šefa Odseka za privredu Vlade Krstića, predstavnika lokalne samouprave i poljoprivrednika svrljiškog kraja.

sastanak-giz

Projekat „Ruralni razvoj – Efikasno upravljanje zemljištem“ ima za cilj da pomogne i osposobi državu i opštine, kao i poljoprivredne proizvođače da budu bolji, racionalniji i efikasniji vlasnici poljoprivrednog zemljišta. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a predviđeno je da traje 3 godine (1/2013. – 12/2015. godine). Budžet od 3. 78 miliona eura finansira Evropska unija sa 2.78 miliona eura i Ministarstvo za ekonomsku saradnju Nemačke sa 1 milion eura.

Vlada

U proteklom periodu izvršena je komasacija katastarske opštine Plužine. Danas smo takođe razgovarali na temu zapuštenog zemljišta na  području opštine Svrljig i kako je najbolje njihovim programom rešiti taj problem – rekao je šef Odseka za privredu Vlada Krstić.

U oblasti komasacije i borbe protiv napuštenog poljoprivrednog zemljišta biće podržano sedam opština: Paraćin, Knjaževac, Negotin, Boljevac, Svrljig, Žitorađa i Pirot.

Projektom „Ruralni razvoj – Efikasno upravljanje zemljištem“ predviđeno je da se uspostavi odgovarajući pravni okvir i ojača sposobnost Uprave za poljoprivredno zemljište pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pročitajte i

Fekalije, foto: FB

Iz septičke jame direktno pored puta…

Pored puta za selo Plužinu čitaoci portala ,,Svrljiške novine“ zatekli su meštane Niševca kako iz cisterne izbacuju fekalije odmah pored puta.  Meštani Plužine kažu da

Komasaciono područje, foto: Svrljiške novine

Obaveštenje Komisije za sprovođenje komasacije

Komisija za sprovođenje komasacije na području opštine Svrljig obaveštava da postupak izlaganja starog stanja – utvrđivanje faktičkog stanja traje od 01.03.2021. do 30.05. 2021.godine, pa

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *