BORBA ZA JEDNAKE USLOVE SVIH SUGRAĐANA
Broj pregleda

Pomoć starima, deci sa smetnjama u razvoju i ugroženima

Pomoć starim licima, deci sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženoj populaciji sa područja Svrljiga, teme su jučerašnjeg sastanka u Beogradu predsednika opštine Milije Miletića i državnog sekretara u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragija Vidojevića.

Predsednik-opštine-Svrljig-i-Sekretar-u-Ministarstvu

Opština Svrljig uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, i preko raspisanih projekata, pokušaće da dobije nephodan Gerontološki centra ili ustanovu koja će služiti za zbrinjavanje i smeštaj starih i iznemoglih lica. Na taj način, jednim delom, biće rešen i problem dnevnog boravka dece sa smetnjama u razvoju, ali i socijalno ugroženih sugrađana.

–    U Svrljigu je oko 60 odsto stanovnika starosti preko 60 godina, što nam govori o tome da je ustanova poput Geronto centra preko potrebna. Podaci pokazuju da trenutno sa našeg područja, u ovakvim centrima u Doljevcu, Knjaževcu i Nišu, ima oko osamdesetak naših sugrađana – rekao je Milija Miletić.

Sekretar u Ministarstvu Dragi Vidojević istakao je da svakako postоji mesta za saradnju i da će oni uložiti sve napore da pomognu građanima Svrljiga, a eventualne prepreke rešavaće zajedno, korak po korak.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *