Search
Close this search box.
KONAČNO
Broj pregleda

Izgrađena kuća za Zoricu

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, po datom obećanju, danas je uručio ključeve od novoizgrađene kuće Zorici Vučković iz svrljiškog sela Drajinac.

sliak

Zorica Vučković dvadesetčetvorogodišnja devojka iz svrljiškog sela Drajinac, sa smetnjama u razvoju, živi bez leve noge i jednog plućnog krila, sa još težom životnom pričom, zahvaljujući Dragoljubu Đorđeviću – novinaru, koji je pokrenuo celu inicijativu, donacijama i pomoći lokalne samouprave, danas je dobila novi dom.

Ova devojka danas je dobila ključeve novog doma od 30 m2 koji je izgrađen za 45 dana. Ukupna vrednost projekta iznosi 550 000 dinara, Opština Svrljig iz budžeta izdvojila je 430 000 , a ostatak sredstava sakupljeno je od donacija.

–  Zorica je sada dobila svoj dom, svoj kutak. Borićemo se da obezbedimo i za ostalim socijalno ugroženim žiteljima, a u našoj opštini ima veliki broj takvih ljudi, istakao je Miletić prilikom uručivanja ključeva nove kuće. 

kuca Podsećamo da je na inicijativu novinara Dragoljuba Đorđevića iz Lazarevca, uz podršku lokalnih i nacionalnih medija, donacija, kao i opštinskog rukovodstva, iz temelja sazidana kuća za Zoricu i njenog oca, koji su godinama u nazad živeli u veoma teškim uslovima.

2 Komentara

  1. Lepo je ovo i humano, samo ne razumem zsto tavan na ovoj kuci ( na koji devojka ne moze da se popne),bolje je bilo upotrebiti taj materijal za jos 10 m2 u prizemlju???

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano