Search
Close this search box.
VEĆE DONELO ODLUKU!
Broj pregleda

Počinje „češljanje“ radova od 2008. godine

Podeli sa prijateljima:

Opštinsko veće opštine Svrljig na jučerašnjem zasedanju donelo je odluku da se oformi tročlana komisija koja će izvršiti analizu i podneti izveštaje o infrastrukturnim radovima koji su u periodu od 2008. do danas izvođeni na teritoriji opštine Svrljig.

vece-o-sv

Većnici su jednoglasno odlučili da analiza mora da se izvrši u narednih 100 dana i da se javnosti prezentuje sve što je do sada urađeno kroz razne akcije koje su bile sprovođene na teritoriji Opštine. Konkretno, kroz akciju Dinar na tri dinara, renoviranje i adaptacija objekata po mesnim kancelarijama, krpljenje i asfaltiranje puteva i dr.

Tročlana komisija će u narednih sto dana vršiti detaljnu kontrolu radova koji su izvođeni na teritoriji Svrljiga u periodu od 2008. pa do danas. Na ovom zadatku biće angažovani stručnjaci iz oblasti građevinarstva i ekonomije, istakao je Miletić.

asfalt

Ukoliko se uoče bilo kakve nepravilnosti komisija će odmah izvestiti nadležne organe a odgovorni za neurađene poslove biće sankcionisani pred nadležnim državnim organima.

O ovome detaljno ćemo upoznati i odbornike Skupštine, istakao je Miletić.

Nacelnica

Na 35. sednici veća načelnica odseka za budžet i finansije Marina Savić podnela je izveštaj o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima budžeta drugom kvartalu ove godine.

Što se tiče prihoda i rashoda u budžetu opštine stanje je redovno. Mogu istaći da bi ove godine minimalno ostvarenje budžeta moglo biti 82 odsto, što je svakako dobro bez obzira što je u 2012. godini budžet ostvaren sa 90%, istakla je načelnica Savić.

Na sednici je dogovoreno da se maksimalno aktivira i angažuje projektni tim opštine Svrljig koji čine Marko Mladenović, Vesna Mladenović i Milanče Kostić, koji će pratiti konkurse posebno one koje je raspisala Evropska unia sa posebnim osvrtom na rešavanje vodosnabdevanja i aktiviranje privrednih kapaciteta i industrijske zone u gradskom naselju.

usko

Istog dana donet je Zaključak da se pronađe mesto za parking prostor kako bi se smanjila gužva u centru grada i da će za to biti angažovan komunalni inspektor.

Ponovo se stvara usko grlo u centru Svrljiga, te se saobraćaj odvija usporeno. Moramo pronaći najbolje rešenje za parking prostor i tako rešiti problem parkiranih vozila u centru Svrljiga, kazao je Miletić.

Takođe, u narednom periodu intenzivnim radom na terenu radiće se na suzbijanju divljih taksi prevoza, odnosno taksi prevoza bez neophodne dokumetacije i odobrenja za rad na teritoriji opštine.

video

Na kraju predsednik je podsetio prisutne da je izdao Naredbu da se što pre krene u postupak postavljanja video nadzora u gradu i  Gradskom parku radi povećanja bezbednosti svih građana opštine.

7 Komentara

  1. Moze da ga cesljaju kolko oce ali sve ce biti cisto i kobajagi posteno a svi dobro znamo da nije.U Milijinim rukama je i noz i lebac i dok se vlast ne promeni sve mutne radnje ce se zataskavati i sve ce biti u najboljem redu.Pravo cesljanje ce da bude kad Vucic posalje ekipu koja zna svoj posao a oni ce sigurno da nadju nesto i pohapse odgovorne kao u Merosini.

    1. Sveznalice grobaru tomice procitajk malo novine danas ili jos juce su trojica vec pustena iz te merosine, znaci ostaje jedan u pritvoru kome ce takodje kao i mnogima ova drzava da placa za neosnovan pritvor… Toliko o pucicu ili hot lips znanju!!! Nije isto hapsiti ljude i osnovano dokazati krivicu i te pare koje su kao pokradene vratiti… Ma tako ste pismeni sve do sklapanja rucice vas odaje!

      1. Procitajk,trojica,merosina,Ma tako ste pismeni sve do sklapanja rucice vas odaje.Dovoljno je da se vidi ko je ovde nepismen a ovo poslednje ko razume svaka mu cast

        1. Cuo si za recenziju uredjivaca sajta, kad izbaci po nekoliko reci, komentar ne lici ni na sta… Ma samo da si mi ti pismen, da nisi i ti dobio orden od grobara za pismenost, ako jesi izvini….

          1. Znaci i toma i diploma i orden, woow… Kad pocinjes karijeru kao grobarov savetnik? A nema mesta od njegove rodbine, jao a kod pucica? Nema mesta od stranih eksperata… Pa gde ces i sta ces tako odlikovan, da se slikas samo verovatno…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano