TRI MILIONA ZA KVALITETNIJE MLEKO
Broj pregleda

Opština pomaže stočare

Danas je u Plužini podeljeno 12 tona zeolita za suzbijanje aflatoksina i koncentrata za ishranu muznih krava. Akcija se nastavlja sutra u Svrljigu, Niševcu, Merdželatu, Đurincu, Ribaru, Draincu, Beloinju, Izvoru, Burdimu, Okolištu i Tijovcu.

ves

Svrljig je jedna od opština koja najviše izdvaja za poljoprivredu u Srbiji, 10% od ukupnog budžeta. Za ovu akciju, u okviru Zakona o ruralnom razvoju i saglasnost Ministarstva poljoprivrede, Opština je izdvojila blizu 3 miliona dinara.

Zbog slabe mlečnosti grla i neadekvatne ishrane preduzete su konkretne mere za poboljšanje kvaliteta mleka sa svrljiškog područja, odnosno nabavka zeolita koji suluži za suzbijanje aflatoksina i koncentrata koji će biti dodatak u ishrani muznih krava.

U Plužini je danas podeljeno 12 tona koncentrata u 56 gazdinstva, dok će na teritoriji cele opštine ovu pomoć dobiti 285 porodica-gazdinstva, poljoprivrednika, odnosno biće podeljeno 60 tona koncentrata.

pomoc

Proizvođačima mleka sa područja opštine Svrljig, kooperantima Niške mlekare, u toku ove nedelje preko Fonda za razvoj poljoprivrede biće podeljene i ostale količine zeolita za suzbijanje aflatoksina i koncentrata za ishranu muznih krava.

pl-uzina

Raspored:

Ponedeljak: Plužina,
Utorak: Svrljig-Niševac-Merdželat-Đurinac-Ribare-Drajinac-Beloinje-Izvor-Burdimo-Okolište-Tijovac
Sreda: Lalinac-Slivje-Popšica-Labukovo-Pirkovac-Gojmanovac
Četvrtak: Davidovac-Radmirovac-Galibabinac
Petak: Guševac-Lukovo-Vlahovo-Manojlica-Periš
Subota: Crnoljevica-Gulijan-Lozan

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • A gde je Okruglica ? ona ne postoji na spisku svrljiske opstine !

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *