DOBRI REZULTATI SVRLJIŽANA

Seoske olimpijske igre „Aleksinački rudnik 2013“

Broj pregleda

U subotu, 21. septembra, u mesnoj zajednici Aleksinački rudnik održane su Seoske olimpijske igre, gde su Svrljižani ostvarili veoma dobre rezultate u sportskim disciplinama.

Сеоска

Igre je otvorio prof.dr Predrag Gavrilović, predsednik Saveza za rekreativni sport Srbije i predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković.

Svrljiške sportiste pozdravili su predsednik Opštine Milija Miletić i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović.

рукометаши

Svrljižani su nastupali u skoro svim disciplinama, fudbalu, rukometu, šahu, stoni tenisu, pastirskom višeboju, nadvalčenju konopca, skoku u dalj, krosu, pikadu i ženskom basketu.

кошаркаши

Obraz su nam osvetlali i svoju snagu demonstrirali učesnici u disciplini nadvlačenje konopca, u kojoj je učestvovala neprikosnovena ekipa Plužina, inače pobednik Susreta sela u Svrljigu dugi niz godina. Oni su izgubili u finalu od ekipe Ribari, i za razliku od prošle godine kada su bili treći, plasman popravili drugim mestom u aleksinačkim rudnicima.

надвч,

Odličan rezultat zabeležili su šahisti ŠK Drainac osvojivši prvo mesto pored 14 ekipa iz cele Srbije, a dobre rezultate upisali su i stonoteniseri koji su tek u polufinalu eliminisani od ekipe Majur. U pikadu je Svrljig zauzeo sedmo, a u ženskom krosu osmo mesto.

шахисти

Rezultati su bolji, iz godine u godinu. Ekipa nam je relativno mlada, jedna od najmlađih na skoro svim olimpijadama, – Izjavio je Miletić čestitajući učesnicima Seoske olimpijade.

Opšta ocena je da su Seoske olimpijske igre Aleksinački rudnik 2013 protekle u viteškom nadmetanju, sportskom duhu i druženju što ukazuje da je cilj manifestacije postignut.

Pročitajte i

Šahisti najbolji na ‚‚Olimpijadi‚‚

Seoske olimpijske igre ove godine održane su u selu Dragocvet blizu Jagodine, u subotu 22. septembra. Svrljiški sportisti zabeležili dobre rezultate, šahisti ubedljivo najbolji. U

1 Komentar

  • bravo milijo care

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *