Search
Close this search box.
UMANJENA SREDSTVA ZA ODRŽAVANJE PUTNE MREŽE
Broj pregleda

Rebalans budžeta

Podeli sa prijateljima:

Rebalans budžeta bila je glavna tačka razmatranja članova Opštinskog veća na juče održanoj 33. sednici.

O-vece-pocetna
Arhivska fotografija

Prema izveštaju načelnice sektora za finasije, Marine Savić, glavni razlog drugog rebalansa budžeta što je Usvajanjem zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu, opštini Svrljig umanjen iznos sredstava za održavanje lokalne putne mreže sa 27.600.000 dinara na 13.986.000 dinara.

Shodno tome budžet za 2013. godinu, po najnovijoj odluci koju su većnici prihvatili a konačnu reč će dati odbornici na sednici Skupštine opštine, iznosi 505.642.000 dinara. Rebalansom su prilagođeni i rashodni, prema zahtevima korisnika budžetskih sredstava, što sugrađani mogu videti do detalja na opštinskom sajtu.

Usvojena je i Odluka o naknadama odbornicima i većnicima, Odluka o organizovanju, finasiranju i uslovima rada savetnika pacijenata, za što je predložena diplomirani pravnik Snežana Milutinović, kao i Saveta za zdravlje a potom Odluka o davanju na korišćenje poslovnog prostora i o pravima i uslugama iz oblasti socijalne zaštite a formirana je i Komisija za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama.

O-Vece-Svrljig
Arhivska fotografija

Pomoćnik predsednika opštine Svrljig, Marko Mladenović, upoznao je kolege sa predlogom za pristupanje Projektu unapređenja enegretske efikasnosti, Grin haus, u kome opština nema nikakvih finasijskih obaveza a pogodnosti na očuvanju životne sredine mogu biti višestruke.

Član veća Ivan Blagojević, pod tačkom razno, apelovao je na kolege da se hitno razmotre mogućnosti sprečavanja daljeg zagađivanja vode Svrljiškog Timoka, prenoseći urgentne zahteve žitelja Niševca i Palilule. U diskusiji o ovom problemu, predsednik Miletić je istakao da je njegovo rešavanje neophodnost, ali da se to može rešiti samo izgradnjom kolektora čija je vrednost više od dve milijarde dinara i da se čine napori da se do kraja ove i u narednoj godini, to realizuje uz pomoć Republike Srbije ili kroz neki od projektata međunarodne saradnje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano