ASOCIJACIJA POLJOPRIVREDNIKA
Broj pregleda

Razvoj poljoprivrede u novim pravcima

Razvoj poljoprivrede u novim pravcima i nove investicije u poljoprivredi bile su glavne teme sastanka predsednika Opštine Svrljig i predstavnika Asocijacije poljprivrednika.

asocijacija-poljoprivrednikAsocijacija poljoprivrednika broji 52 udruženja, od kojih je 26 aktivno. Članice Asocijacije su udruženja poljoprivrednika sa cele teritorije Republike Srbije okupljena radi ostvarivanja zajedničkog cilja i ineteresa u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Protekle nedelje, predsednik Opštine Svrljig, Milija Miletić, i njegov pomoćnik, Marko Mladenović, razgovarali su sa predstavnicima ove Asocijacije, predsednikom Miroslavom Kišom i predsednikom udruženja Futoški kupus, Goranom Puačom.

Nove investicije u poljoprivredi i njen razvitak su naš prioritet, prioritet Opštine Svrljig koja se godinama unazad uzda u poljoprivredu. Ovo je tek prvi sastanak na kojem smo razmenili iskustva i precizirali dalje korake za saradnju, istakao je Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine.

Zastupanje interesa poljoprivrednih proizvođača u individualnom sektoru, upoznavanje sa novim naučno-tehnološkim dostignućima i primena istih u individualnom poljoprivrednom sektoru, Aktivno učešće u kreiranju agrarne politike, na nivou opština, pokrajinskom i republičkom nivou su jedni od glavnih ciljeva Asocijacije. Aktivnosti Asocijacije su usmerene na definisanje problema u svim granama poljoprivredne proizvodnje, kao i na rešavanje tih problema.

 

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.