ARS TIMACUM
Broj pregleda

Otvorena 10. Likovna kolonija

Danas je u Salonu biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport zvanično otvorena 10. Likovna kolonija Ars Timacum.

арс-тимакум

Koloniju je otvorio i prisutne slikare pozdravio rukovodilac muzejske zbirke Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig Slaviša Milivojević.

Tokom prvih deset godina razvitak Likovne kolonije je obeležen radom i ličnošću slikara koji su bili njeni prvi, a kasnije česti i rado viđeni učesnici.  Ovom prilikom na otvaranju jubilarne 10. Likovne kolonije Ars Timacum prisustvovali su neki od njih.

колонија

Tekst koji govori o umetnosti i svrljiškoj manifestaciji slikarstva, a nalazi se u ovogodišnjem katalogu, napisala je i danas na orvaranju pročitala Milica Milenković, pesnik iz Svrljiga.

Na desetoj koloniji učestvuje 13 slikara iz zemlje i inostranstva i to Jadranka Vukojičić (Bor), Đorđe Milošević (Aleksinac), Momir Armuš (Sokobanja), Slobodan Gane Milosavljević (Beograd), Dušan Vasić (Svrljig), Mirijana Mit (Beograd), Miladin Stošić (Beograd), Miljan Milenković (Svrljig), Ljubiša Živadinović (Svrljig), Dončo Zahariev (Pernik, Bugarska), Dragan Radonjić (Svrljig-Niš), Vera Munjas (Vrnjačka Banja) i Slavoljub Zajić (Pirot). Gost ovogodišnje kolonije je Marko Nikodijević, umetnik iz Svrljiga.

клолоOvogodišnja grupa umetnika, narednih nedelju dana, biće smeštena u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport gde će ujedno oslikavati svoja dela.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Kuda mozemo pogledati ono sto su umetnici oslikali?

Komentar

Your email address will not be published.