Search
Close this search box.
FIAT PANDA
Broj pregleda

Dom zdravlja dobio nov automobil

Podeli sa prijateljima:

Domovi zdravlja u 52 lokalne samouprave, među kojima je i Dom zdravlja Svrljig, dobili su 54 vozila iz donacije Evropske unije koja treba da pomognu u poboljšavaju usluga u zbrinjavanju bolesnika.

predsednik-pored-fiata

Ključeve vozila Fijat panda, u okviru Projekta razvoja palijativnog zbrinjavanja, predstavnicima Doma zdravlja Svrljig u ponedeljak,17. juna, uručili su, ispred Palate Srbija, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer.

Budimovic

Vozila će biti sredstvo da se pruži lečenje teško obolelima a palijativna nega je briga o bolesnicima sa neizlečivim bolestima čiji je cilj da produži životni vek i poboljša kvalitet života.

Tom prilikom Ministarka zdravlja je istakla da je dosadašnja saradnja Srbije i EU na ovom projektu, koji je obuhvatio primarnu i sekundarnu zaštitu, bila odlična jer su otvorena četiri Centra za palijativno zbrinjavanje.

Slavica-Djukic-Dejanovic-i-Vensan-Dezer

Primopredaji ključeva novog automobile prisustvovao je i predsednik Opštine Milija Miletić koji je tom prilikom istakao važnost ovog Projekta, te ujedno i lično zahvalio ministarki Slavici Đukić Dejanović na svesrdnoj saradnji i pomoći u oblasti zdravstva i medicine.

Slavica-Djukic-Dejanovic

Danas smo napravili značajan pomak u realizaciji naših projekata. Svrljigu je zaista potrebno ovo vozilo a nadam se da će biti prilike da se obnovi i ostatak voznog parka koji je star i istrošen, objasnio je Miletić.

panda

Vozila su dobili domovi zdravlja u Novom Pazaru, Novoj Varoši, Blacu, Babušnici, Svrljigu, Žitorađi, Vladimircima, Velikom Gradištu, Vladičinom Hanu, Lebanama, Despotovcu, Topoli, Raškoj, Sjenici, Bajinoj Bašti, Vlasotincu, Bogatiću, Smederevu, Valjevu, Loznici, Jagodini, Ivanjici, Šapcu, Knjaževcu, Pirotu, Paraćinu, Prijepolju, Aleksincu, Negotinu, Kragujevcu i Kruševcu.

Bitno je istaći da Dom zdravlja Svrljig dobija još jedno vozilo, ovog puta od donacije Japanske ambasade, za urgentne svrhe.

5 Komentara

  1. Miliji mozete samo da zavidite. Pogledajte kako covek konverzira sa gospodjom ministarkom. Verujem da pojedini istaknuti clanovi njene stranke iz Svrljiga nisu imali prilike ni da je vide uzivo a kamoli da razgovaraju o bitnim stvarima. Milija bravo prijatelju samo tako nastavi. Bravo i za dom zdravlja.

  2. Sve je to lepo ali kao i sva vozila brzo će i ovo da unište.
    A bez ovog Zorana ništa ne prolazi. Mora da direktor doma zdravlja nema vozačku dozvolu 🙂

  3. LEPO JE TO ŠTO ĆEMO DOBITI VOZILO ZA URGENTNE SLUČAJEVE.SADA SU KONAČNO STVORENI SVI PREDUSLOVI DA IMAMO I LEKARA I SESTRU KOJI ĆE MOĆI DA SEDNU U TO VOZILO I NAPUSTE PROSTORIJE DOMA ZDRAVLJA A NE SAMO DA IDE VOZAČ KOJI NITI UME NITI MOŽE URGENTNO DA DELUJE.
    SLEDEĆI KORAK PREDSEDNIKA JE DA OFORMI UGGENTNU SLUŽBU

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano