Search
Close this search box.
DIREKTOR MLADENOVIĆ
Broj pregleda

Osnovana zadruga poljoprivrednka „Svrljižanka“

Podeli sa prijateljima:

U petak, 7. juna, u Svrljigu osnovana je prva zadruga poljoprivrednika pod pokroviteljstvom predsednika i podršku Opštine.

Zadruga-SvrljizankaPrva zadruga poljoprivrednika ovog kraja osnovana je pod pokroviteljstvom Opštine i nosi naziv  nazivom „Svrljižanka“. Za prvog direktora zadruge izabran je ekonomista Marko Mladenović, opštinski većnik i pomoćnik predsednika Opštine Svrljig.

Procenili smo da bez zadrugarstva nema razvoja poljoprivrede. Okupili smo vlasnike registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i dogovorili se da rešavanjem svojih odnosa i problema budu svoji na svome uz svesrdnu podršku Lokalne samouprave. Pravo učešća imaju svi poljoprivrednici, kazao je predsednik Opštine Milija Miletić.

Trenutno se prijavilo oko pedeset poljoprivrednika, ali, interesovanje je veliko te se očekuje povećanje tog broja.

Marko-Mladenovic
Direktor Zadruge – Marko Mladenović

Inače, učešće za formiranje zadruge, u vidu osnovačkog uloga, je 1000 dinara. Novoosnovana svrljiška Zadruga ima podršku i Zadružnog saveza Srbije u smislu edukacije i pomoći pri osnivanju i jačanju zadrugarstva u svrljiškom kraju.

Pored edukacije i nabavke repromaterijala za zadrugare „Svrljižanka“ će učestvovati u projektima kao partner opštine Svrljig, na primer poput projekta „Exchange III“, sledi „Exchange IV“ gde je podrška direktna iz predpristupnih fondova Evropske unije, rečeno je na skupu koji je održan u bioskopskoj sali Kulturnog centra.

Skupu je prisustvovao i predsednik Zadružnog saveza Srbije, Nikola Mihajlović koji je pozdravljajući zadrugare istakao da im je u budućem radu najbitnije i presudno u radu i opstanku jedinstvo zadrugarstva, u smislu brige jednih o drugima.

5 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano