Search
Close this search box.
Za svaku pohvalu
Broj pregleda

Svrljiški maratonac na 30. mestu

Podeli sa prijateljima:

Radivojević Siniša, poljoprivrednik iz sela Guševac kod Svrljiga, osvojio je značajno 30. mesto na polumaratonu 21. aprila u Beogradu. 

27

Među 1854 takmičara koji su iz svih delova zemlje, evrope i sveta došli da trče na popularnom Beogradskom maratonu, dvadesetosmogodišnji poljoprivrednik iz Svrljiga, Siniša Radivojević osvojio je značajno 30. mesto. Naime, on je za 1:25:54 minuta pretrčao 21 kilometar, dok je pobednik polumaratona bio u prednosti za 17 minuta.

1255

Veoma mi je drago što sam trčao i predstavljao opštinu Svrljig na ovogodišnjem maratonu. To ću činiti i narednih godina, rekao je Radivojević posle maratona.

Siniša se na maraton prijavio samovoljno, bez kluba i sportskog pokrovitelja. Jedini sponzori su mu bili Opština Svrljig koja mu je obezbedila trenerke sa grbom i Centar za turizam, kulturu i sport od kojeg je dobio čarape i namenske patike za trčanje.

112

Prošle godine na maratonu trku je završio 261 maratonac, a Siniša je zauzeo 51. mesto.

Inače Radivojević rekreativno u slobodno vreme trči po šumi i radi poljoprivredne poslove. Ranije je trenirao fudbal ali se u njemu nije pronašao, već je izabrao trčanje bez lopte.

Maraton je otvorio Frederik Karlton Luis, poznatiji kao Karl Luis, najbolji atletičar XX veka, a svakako najharizmatičniji podanik „kraljice sportova”. Pre početka Maratona govorili su i Premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer i predsednik Maratona Aleksandar Saša Đorđević.

4 Komentara

  1. Све честитке Радивојевићу на одличном резултату на БГ маратону, а што се говора пре почетка маратона тиче нису само говорили горе наведени већ и приппадници покрета ДВЕРИ са зграде преко пута. Зато мало болје информишите народ у Сврлјигу.

    1. Stvarno bre niste zahvalni (pojedinci) pa treba da te je sram barabo jedna. Umesto da podrzis ovog momka koji nema dan treninga ti penavis da je trideseti… Glupane glupi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano