Odavde sve počinje

Predsednici nerazvijenih opština u Svrljigu

Broj pregleda

Na inicijativu predsednika svrljiške opštine danas je u Svrljigu održan prvi sastanak predsednika najnerazvijenijih i devastiranih opština jugoistočne Srbije. Cilj je jednostavan da zajedničkim delovanjem ove opštine rešavaju najbitnija pitanja, socijalno – ekonomskih problema sa akcentom na ravnomerni razvoj privrede.

13

Pokretanje privrede jugoistočne Srbije je povod da se više od 20 predstavnika gradova i opština iz ovog dela zemlje okupi danas u Svrljigu. Oni su razgovarali o najvećim zajedničkim problemima i predlozima za njihovo rešavanje. Zaključeno je da jedino zajedničkom strategijom mogu doći do željenog napretka u regionu.

5

Prvi korak je formiranje radne grupe koju čine dr Sanja Stajić predsednica opštine Merošina, Saša Đorđević predsednik opštine Gadžin Han i Radoljub Vidić predsednik opštine Kuršumlija. Sledi formiranje asocijacije nerazvijenih opština juga Srbije.

Kako je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić naglasio, u svim opštinama su skoro identični problemi. Tako da Svrljig ima za cilj da u narednom periodu intenzivno traži dodatne olakšice kada su u pitanju nova radna mesta i upošljavanje mladih i stručnih kadrova.

 

Naredni sastanak, sredinom maja, održaće se u Kuršumliji.

Pročitajte i

Ana Brnabić, RTS

Ambiciozni planovi Vlade za jug Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je naglasila da Vlada ima ambiciozne planove za jug Srbije, jer se završavaju koridori na kojima se decenijama radi, kao što je koridor

Zajednički nastup opština

Juče je u Nišavskom upravnom okrugu održan zajednički sastanak načelnika Okruga i zamenika gradonačelnika Niša sa predsednicima opština i predstavnicima privrede niškog regiona. Kako je

1 Komentar

  • Милија само напред.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *