Search
Close this search box.
Ovaj put sa makedoncima
Broj pregleda

Novo bratimljenje u novoj godini

Podeli sa prijateljima:

Novo bratimljenje u novoj 2013.godini. Opština Svrljig potpisala sporazum o bratimljenju sa makedonskom opštinom Bogdanci.

Bratimljenje

Danas je u Svrljigu potpisan sporazum o saradnji, odnosno bratimljenju opštine Svrljig i makedosnke opštine Bogdanci. U ime opštine Svrljig sporazum je potpisao predsednik Milija Miletić a u ime makedonske opštine Bogdanci, tamošnji gradonačelnik Risto Ičkov.

Danas smo načinili još jedan značajan pomak za našu opštinu. Opština Svrljig je spremna da sarađuje sa svim opštinama. Trenutno smo pobratimljeni sa opštinom Šentjernej u Sloveniji a izuzetno dobru saradnju imamo sa Bugarskom opštinom Lom. Bilo bi nam zadovoljstvo da sklopimo sporazum koji će omogućiti da u narednom periodu razmenimo iskustva u delu poljoprivrede, privrede, turizma, kulture i sporta, rekao je Miletić.

Kako je na sastanku rečeno, glavni cilj i prioritet bratimljenja, odnosno učvršćavanja veze dveju opština, jeste i da se iskoriste i prezentuju prirodni resursi sa posebnim osvrtom na razvoj poljoprivrede i turističkih potencijala opštine Svrljig.

Ičkov je naglasio da potpisivanje sporazuma nije slučajno i da ove dve opštine imaju slične interese.

Mi smo ovo prihvatili jer ste vi jedan od retkih koji daje veći akcenat selima, no jedan od pravih. Iako mala opština i mi imamo nekoliko sela od kojih je jedno srpsko. Tako da smo rešili da se pobratimimo, normalno, najpre da vas posetimo i da se upoznamo  a kasnije da nastavimo saradnju, naglasio je Ičkov.

bogdanci-makedonija

Opština Bogdanci je jedna od 84 opština Republike Makedonije koja se prostire na jugoistoku Republike Makedonije. Upravno sedište ove opštine je grad Bogdanci. Opština Bogdanci leži u istočnom delu Gevgelijsko – valandovske kotline, u dolini Bojmija. Graniči se sa Grčkom na jugu, te s Opštinom Valandovo na severu, s Opštinom Dojran na istoku, te s Opštinom Gevgelija na zapadu.

Pored predsednika opštine Svrljig potpisivanju sporazuma prisustvovao je i njegov zamenik, Ljubiša Stojković.

 

9 Komentara

  1. Obicno ko se pobratimi sa opstinom Svrljig i Milijom Mileticem taj je unapred propao!Slovenci su pukli a za Makedonce nemam sta da kazem jer su oni veca beda od nas.Od Slovenaca nista nismo dobili pa ni ovo vozilo sto je stiglo iz Slovenije nije donacija Senterneja nego Ljubljane.Ovo bratimljenje se zasniva na druzenju,jelu i picu ali se to prezentuje kao neki uspeh opstine i predsednika sto naravno nije slucaj.Ne znam sta ce na sve reci predsednik kad se vozilo iz donacije bude vratilo slovencima jer on licno nije ispunio neka obecanja koja je dao!?

    1. Ma ne bulazi. Nesto ti nije ucinio taj isti predsednik pa si sad kivan na njega,to se bar vidi po nacinu pisanja.
      Napred Milijo care,samo tako.

  2. Ne treba on meni nista da cini ali je trebao nekom kom je obecao i kome je mnogo duzan.Ovo je 100% tacno sto sam napisao za kamion ali vreme ce pokazati sta ce se desiti s tim.Trebao je jos jedan kamion da stigne iz Slovenije a predsednik nek objasni zasto nije!?

  3. Meni licno sve sto je obecao nista nije ispunio.Ne radi se ovde o meni nego o istini koja se itekako ne govori Svrljizanima.Tebi Marko ako je nesto ucinio ti ga velicaj ali ja nemam zasta!?Dok se nesto ne odradi da u globalu bude bolje svima Milija je za mene niko i nista.To sto on cini pojedincima od kojih ima koristi to je mizerno i nije pokazatelj uspeha.

    1. Tipicno ponasanje odbacene, iskoriscene, suvisne svalerke…
      Ima ih vise, a svi oni imaju rutinu, od jutra do podneva ljube skute doticnom predsedniku, od podneva se toliko zavuku u njegovu pozadinu da im samo nogice vire, predvece vec sedaju uz komp i posto nisu dobili sta su hteli, pocinju da pljuju i seju cemer i mrznju. A svi isti onako neoprani od celodnevnih aktivnosti oko predsednika, cak i po komentarima mozete da zakljucite da su neki od njih jos uvek “na polozaju”. Iako im predsednik toliko smeta, titula je titula sve se trpi, a ovamo se vodi briga o svrljizanima. Nije nego… Samo napred Milijo, ovakve ce vec njihova mrznja da sredi.

  4. Setio si se za nas Svrljizane kad si ga is*usio kod cika Milije. Kasno batice,trebao si ranije da razmisljas o posledicama. Sad je kasno,jos tri godine cekaj.

  5. Mene je Milija zaposlio i hvala mu ko bratu a vi sto ga branite od mojih nazovi napada ste naivni i prosti!Mene izbori vise ne zanimaju jer sam ja zavrsio posao za sebe al se borim da i vama sto virite iz Milijinog dupeta da i vama bude bolje!Bolje radite nesto i batalite da mu se ulizujete.I njemu je vise dosta dupelizaca!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano