Search
Close this search box.
Četvrta sednica SO
Broj pregleda

Usvojen budžet za 2013.godinu

Podeli sa prijateljima:

Na današnjoj, četvrtoj, sednici Skupštine opštine Svrljig usvojen je predlog budžeta za narednu godinu. U redove odbronika URS-a priključio se i dr Vlastimir Milkić.

Скупштина

Predstavnici naroda svrljiške opštine, danas su razmatrali i usvojili predlog budžeta opštine Svrljig za 2013.godinu.

Naime, ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Svrljig za 2013.godinu, planiraju se u iznosu od 515.040.000 dinara. Najveći procenat udela u prihodima budžeta opštine ima nenamenski transfer od Republike Srbije, u korist nivoa opštine, koji iznosi 260.000.000 dinara.

Drugi po veličini je porez na zarade u iznosu od 80.000.000 dinara. Namenski transfer za održavanje puteva prema Zakonu o budžetu Republike Srbije planiran je sa 27.600.000 dinara. Što se tiče loklanih javnih prihoda oni su za  2013.godini zaplanirani u manjem obimu zbog izmena zakonskih propisa. Rashodi i izdaci opštine Svrljig za narednu godinu, takođe su zaplanirani u iznosu od 515.040.000 dinara, što je u celosti raspoređeno na budžetske korisnike.

dr Vlastimir Milkić
dr Vlastimir Milkić – Reformistička stranka

Inače na današnjoj sednici verifikovan je novi odbornički mandat. Izborom zamenika predsednika opštine, Stojkoviću je prestao mandat odbornika URS-a, a upražnjeno mesto u redovima upotpunio je poznati svrljiški doktor Vlastimir Milkić, inače poverenik Reformističke stranke i koalicioni partner regiona na lokalu.

Odbornici su u nasatvku razmatrali izveštaje o ostvarenju i izvršenju budžeta za prvih 10 meseci ove godine, zatim predloge Odluka o komunalnim taksama i o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga. Na dnevnom redu bio je prikazan i Program rada i finansijski plan Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju Svrljiga, kao i saglasnost na Program poslovanja JKSP Svrljig za 2013. godinu.

Nakon odborničkih pitanja održan je svečani deo sednice, pošto je ovo ujedno i poslednja ovogodišnja sednica SO Svrljig. U svečanom delu odbornicima uručeni su novogodišnji paketi nakon čega je usledio koktel.

12 Komentara

  1. Usvojili su budzet a i neka obelodane kako trose pare jadnog naroda.Slizali su se i vlast i opozicija a gradjani Svrljiga nemaju ni za leba.Za potrebe opstinskih sluzbenika kupili su kozne torbe i za to izdvojili oko 100000 din a kako sam cuo i za mobilne telefone nameravaju da izdvoje jos toliko.Raskos se u opstini itekako vidi i za njih nema krize.Miliji ce to da se obije o glavu pa kako je dobio poverenje tako moze i da ga izgubi.

  2. Bice rutavo i cupavo na sledecim izborima. Opozicija je pokazala svoje pravo ljigavo lice. Demokrate, socijalisti, ursovci, naprednjaci svi sada mole seljake da im da po koju funkciju da primaju platu od pedeset sezdeset iljada, ali ok narod je tu da sudi. Svrljigu treba novo i mlado lice koje ce se pojaviti na sledecim izborima. Ovi su svi uzas uzasa

    1. Kako si dosao do tog zakljucka…Nisam primetio da neko nekog moli, vec upravo suprotno…ko je bio u prilici da gleda sednicu to je sigurno primetio

  3. Svrljizanin izvini a dje si ti gled o celu sednicu? Koliko ja znadem ni jedan od svrljiskih “medija,, to nije prenosio. Postavlja se pitanje da si i ti jedan od potencijalnih poklisara seljacke eparhije.

    1. Ma da treba i njima da daju jos jedno 200.000 dinara di bi ih ti u prenosu pratio. Mada kakva markirana odela cepaju “predstavnici opozicije” to ne bi bilo s goreg da se vidi. A ne da su poklisari tih seljaka nego im li.u i tabane i nesto drugo da ne budem vulgaran i prost, svi ti bajni i sjajni opozicionari.

      1. Kakva je to zamena teza…umesto da se ovde pise o nenamenskom trosenju para i planova da se pijacom vodom puni planirani bazen – a ljudi nemaju sta da piju, vi pojedinci zamajavate javnost pricama kako opozicija ima skupa odela?! Pa kod koga su pare, kod opozicije ili Cumele?
        Ne zamajavajte ljude, on je na vlasti vec 8 godina, ako vam je dobro glasajte i dalje za njega!!

        1. Zameni tezu da si obican plagijator i da cak ni nik sebi ne mozes da smislis nego kopiras nekog!!!! (ako odgovoris smisao nika Svrljizanin X dobijas na loto-u).
          Zameni tezu da ste dovodili bar pet inspekcija zbog navodnog nenamenskog trosenja sredstava, ishod svih provera nista, prazne price praznih glava za prazne glave!
          Zameni tezu da stvarno tako ubogi i siromasni opozicionari cepaju tako skupa i markirana odela!

    2. I mene zanima gde mogu da pogledam snimak sednice? Istina, nigde, a koliko se ono para odvaja za finansiranje svrljiskih medija i zasto oni ne objavljuju nikad sta je opozicija radila na tim skupstinama verovatno niko nece da nam odgovori. Resenje je samo OTPOR Cumeli i urbana gerila

      1. Mislis da je potrebno samo reci urban i to odmah znaci da je neko urban i fency!!?? El vam ta urbana gerila znaci “sredjivanje parka” samo sto su montirane nove i popravljene klupe za decu i roditelje koji tu dolaze?? Eeee, zesca vam je onda ta urbana gerila i otpor istovremeno!!!! Vi imate problem sa glasacima tog istog a ne sa njim. Ali suvise ste urbani da bi to skontali….

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano