Projekat

Inicijativa za praćenje socijalne politike

Broj pregleda

Danas u sali SO Svrljig organizovan je okrugli sto, od strane Denizen- Centra za građanski aktivizam, u okviru projekta “ Inicijativa za praćenje socijalne politike “ .

ВЕСТ

Lokalni istraživački tim je u periodu od 19. oktobra do 5. novembra 2012. godine sproveo istraživanje mera socijalnih politika za usluge smeštaja dece u hraniteljske porodice i međusektorske usluge namenjene deci, odnosno mehanizam saradnje Centara za socijalni rad i osnovnih škola, na teritoriji opštine Svrljig. Ono što je predhodilo istraživanju jeste prikupljanje i analiza strateških dokumenata koji se bave decom u domenu socijalnih usluga.

Nakon završenog istraživanja i analize, organizovan je okrugli sto gde su predstavnici Lokalne samouprave, Centra za Socijalni rad , škola i organizacija civilnog društva, imali prilike da se upoznaju sa rezultatima do kojih je lokalni tim došao.

Učesnici okruglog stola su na kraju okupljanja doneli niz zaključaka među kojima i to da je saradnja između hranitelja i Centra za socijalni rad  veoma dobra i da su zadovoljni ovom vrstom usluge. Takođe je zaključeno da se treba pomoći hraniteljskim porodicama u njihovoj želji da se osnuje klub hranitelja na terotoriji opštine Svrljig. Razgovarajući o međusektorskoj saradnji, učesnici okruglog stola su zaključili da je te saradnje ima, ali da treba ovu oblast dodatno regulisati zaključenjem Protokola o međusektorskoj sardanji.

Istraživanje i okrugli sto organizovani su u okviru projekta „Inicijativa za praćenje socijalne politike“  koji realizuju  Građanske inicijative iz Beograda  u partnerstvu sa koalicijom Kontakt organizacija civilnog društva (KOCD) , a uz finansijsku podršku  Norveške Ambasade. Projektom su još obuhvaćeni i  Novi Sad, Niš, Kruševac, Knjaževac i Aleksinac. Lokalni partner na ovom projektu je kako smo napred napomenuli, Denizen – centar za građasnki aktivizam, Svrljig.

Pročitajte i

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *