Search
Close this search box.
Sve spremno za zimu
Broj pregleda

Čišćenje do poslednje mahale

Podeli sa prijateljima:

Građanima sa teritorije opštine Svrljig mora da budu obezbeđeni svi uslovi za normalno funkcionisanje u zimskim uslovima, rečeno je danas na sastanku predsednika opštine Svrljig sa prtedstavnicima službi za zimsko održavanje i ustanova od vitalnog znčaja.

 

sneg svrljig
Arhivska fotografija

Poučeni isksutvom od prošle godine ne smemo dozvoliti da nas sneg iznenadi u decembru, te smo blagovremeno izvršili pripremu mehanizacije, opreme, materijala i ljudstva za dejstvovanje u zimskim uslovima. Prvi sneg nije omeo saobraćaj i snabdevanje ali sastali smo se radi još jedne provere i da se dogovorimo da uložimo maksimalne napore da tako bude čitave zime. Sneg sa saobraćajnica  mora se uklanjati do poslednje seoske mahale, kako bi se obezbedilo da deca blagovremeno dođu u isturenim školskim odeljenjima, da najmlađi stignu u obdanište, da bolesni blagovremeno budu prevezeni do lekara i na terapiju, da meštani stignu ako treba, ne daj Bože, do groblja, pa i da snabdevanje osnovnim životnim namirnicama buide uredno kako u Svrljigu tako i  svim selima. Svi   zaduženi za zimsko održavanje dobili su konkretne zadatke a naši žitelji mogu u svako vreme da pozovu koordinatora preko dežurnog telefona i zatraže pomoć, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija  Miletić.

Dežurni telefon za pozive građana u situacijama kada su ugroženi zbog eventualnoh snežnih nanosa mobilan je 24 časa. Broj telefona je  062/027764 a javlja se koordinator koji obaveštava  komunalce, vatrogasce spasioce ili medicinsku ekipu.

Održavanje saobraćajnica biće prema prioritetu od magistralnih do loklanih puteva. Naglašeno je da se sa susednim opštinama hitno dogovori zajedničko delovanje u slučaju ekstremnih snežnih padavina tako da se neometano može da vozi sa jedne na drugu teritoriju,posebno kada je reč o javnom autobuskom prevozu.

Pored predstavnika lokalne samuprave sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije, JKSP-a Svrljig, Preduzeća za puteve, Policijske stanice, Doma zdravlja, Obdaništa, Osnovne škole i Veterinarske stanice.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano