Svrljiške novine

Sve spremno za zimu
Broj pregleda

Čišćenje do poslednje mahale

Podeli sa prijateljima:

Građanima sa teritorije opštine Svrljig mora da budu obezbeđeni svi uslovi za normalno funkcionisanje u zimskim uslovima, rečeno je danas na sastanku predsednika opštine Svrljig sa prtedstavnicima službi za zimsko održavanje i ustanova od vitalnog znčaja.

 

sneg svrljig
Arhivska fotografija

Poučeni isksutvom od prošle godine ne smemo dozvoliti da nas sneg iznenadi u decembru, te smo blagovremeno izvršili pripremu mehanizacije, opreme, materijala i ljudstva za dejstvovanje u zimskim uslovima. Prvi sneg nije omeo saobraćaj i snabdevanje ali sastali smo se radi još jedne provere i da se dogovorimo da uložimo maksimalne napore da tako bude čitave zime. Sneg sa saobraćajnica  mora se uklanjati do poslednje seoske mahale, kako bi se obezbedilo da deca blagovremeno dođu u isturenim školskim odeljenjima, da najmlađi stignu u obdanište, da bolesni blagovremeno budu prevezeni do lekara i na terapiju, da meštani stignu ako treba, ne daj Bože, do groblja, pa i da snabdevanje osnovnim životnim namirnicama buide uredno kako u Svrljigu tako i  svim selima. Svi   zaduženi za zimsko održavanje dobili su konkretne zadatke a naši žitelji mogu u svako vreme da pozovu koordinatora preko dežurnog telefona i zatraže pomoć, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija  Miletić.

Dežurni telefon za pozive građana u situacijama kada su ugroženi zbog eventualnoh snežnih nanosa mobilan je 24 časa. Broj telefona je  062/027764 a javlja se koordinator koji obaveštava  komunalce, vatrogasce spasioce ili medicinsku ekipu.

Održavanje saobraćajnica biće prema prioritetu od magistralnih do loklanih puteva. Naglašeno je da se sa susednim opštinama hitno dogovori zajedničko delovanje u slučaju ekstremnih snežnih padavina tako da se neometano može da vozi sa jedne na drugu teritoriju,posebno kada je reč o javnom autobuskom prevozu.

Pored predstavnika lokalne samuprave sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije, JKSP-a Svrljig, Preduzeća za puteve, Policijske stanice, Doma zdravlja, Obdaništa, Osnovne škole i Veterinarske stanice.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

Dan drugi!

Veliki broj svrljiških sela i dalje bez struje!

Politika

Vladimir Đukanović u poseti Svrljigu (VIDEO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

One Response

  1. To važi samo za Svrljig a šta da radimo mi po selima.Za sela ovo ne važi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *