Search
Close this search box.
''Poveži se''
Broj pregleda

Svrljig na sajmu lokalnih samouprava

Podeli sa prijateljima:

Pod sloganom „Poveži se”, danas je u Hali br.1 Beogradskog sajma otvoren 11. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza” i 4.Sajam lokalnih samouprava, na kom je predstavljena i opština Svrljig.

sajam lokalne samouprave

Sajam lokalnih samouprava izuzetna je prilika za predstavljanje aktivnosti, resursa i potencijala opština, gradova i regiona Srbije i Jugoistočne Evrope, od 29.novembra do 1.decembra. Istovremeno, ovaj sajam je i prilika da se sa mogućnostima različitih gradova i regiona upoznaju potencijalni partneri – kompanije, investitori i donatori. Teme značajne za razvoj lokalnih samouprava u Srbiji i uspostavljanje saradnje naših i lokalnih samouprava iz regiona i Evrope obrađuju se na tematski organizovanim okruglim stolovima.

Sajam je otvorila Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalnesamouprave.

Na Sajmu ima 100 opština koje će na svojim štandovima pokazati šta su to njihovi potencijali, kao i 300 preduzetnika koji će napraviti novi korak u razvoju svojih preduzeća – rekla je Kalanović.

Kalanovic Verica i predsedni opstine Svrljig

Primaran zadatak opština je da prikažu sve svoje potencijale i nastave svoju misiju podsticaja osnivanja i razvoja malih i srednjih preduzeća, motivišući privrednike za stvaranje opšte preduzetničke kulture.

Stand opstine Svrljig na sajmu lokalnih samouprava
Direktor LEDIB programa Karsten Lund i Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin

U razgovoru sa predstavnicima opština i gradova, ministrima i drugim visokim funkcionerima, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, upoznao je sa kakvim se problemima susreće opština Svrljig ali i sa  mogućnostima da se isti prevaziđu dovođenjem investitora, pokretanjem i jačanjem privrede i otvaranjem novih radnih mesta.

Na štandu opštine Svrljig boravili su Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i direktor LEDIB programa Karsten Lund.

Sajam se održava u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i lokalnih samouprava i grada Beograda, a  u partnerstvu  sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Beogradskim sajmom.

Pored predsednika opštine Svrljig, na sajmu našu opštinu predstavljaju predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović, koordinator KZM i većnik opštine Marko Mladenović i šef odseka za privredu Vlada Krstić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano