''Poveži se''

Svrljig na sajmu lokalnih samouprava

Broj pregleda

Pod sloganom „Poveži se”, danas je u Hali br.1 Beogradskog sajma otvoren 11. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza” i 4.Sajam lokalnih samouprava, na kom je predstavljena i opština Svrljig.

sajam lokalne samouprave

Sajam lokalnih samouprava izuzetna je prilika za predstavljanje aktivnosti, resursa i potencijala opština, gradova i regiona Srbije i Jugoistočne Evrope, od 29.novembra do 1.decembra. Istovremeno, ovaj sajam je i prilika da se sa mogućnostima različitih gradova i regiona upoznaju potencijalni partneri – kompanije, investitori i donatori. Teme značajne za razvoj lokalnih samouprava u Srbiji i uspostavljanje saradnje naših i lokalnih samouprava iz regiona i Evrope obrađuju se na tematski organizovanim okruglim stolovima.

Sajam je otvorila Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalnesamouprave.

Na Sajmu ima 100 opština koje će na svojim štandovima pokazati šta su to njihovi potencijali, kao i 300 preduzetnika koji će napraviti novi korak u razvoju svojih preduzeća – rekla je Kalanović.

Kalanovic Verica i predsedni opstine Svrljig

Primaran zadatak opština je da prikažu sve svoje potencijale i nastave svoju misiju podsticaja osnivanja i razvoja malih i srednjih preduzeća, motivišući privrednike za stvaranje opšte preduzetničke kulture.

Stand opstine Svrljig na sajmu lokalnih samouprava
Direktor LEDIB programa Karsten Lund i Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin

U razgovoru sa predstavnicima opština i gradova, ministrima i drugim visokim funkcionerima, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, upoznao je sa kakvim se problemima susreće opština Svrljig ali i sa  mogućnostima da se isti prevaziđu dovođenjem investitora, pokretanjem i jačanjem privrede i otvaranjem novih radnih mesta.

Na štandu opštine Svrljig boravili su Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i direktor LEDIB programa Karsten Lund.

Sajam se održava u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i lokalnih samouprava i grada Beograda, a  u partnerstvu  sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Beogradskim sajmom.

Pored predsednika opštine Svrljig, na sajmu našu opštinu predstavljaju predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović, koordinator KZM i većnik opštine Marko Mladenović i šef odseka za privredu Vlada Krstić.

Pročitajte i

Narodni poslanik Miletić sa ministrom Ružićem, foto: M.M.

Miletić se sastao sa ministrom Ružićem

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se juče u Beogradu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa ministrom Brankom Ružićem kako bi razgovarao o aktivnijoj

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *