Seljaci izabrali
Broj pregleda

Miletiću drugi mandat

Više od dvesta delegata iz svih krajeva Srbije jednoglasno je izabralo Miliju Miletića za predsednika Ujedinjene seljačke stranke.

Milija Miletic
Predsednik USS – Milija Miletić

U nedelju,  11.novembra, u zgradi simfonijskog orkestra u Nišu održana je vanredna izborna skupština Ujedinjene seljačke stranke kojoj je prisustvovalo više od 200 delgata iz 45 odbora širom Srbije. Oni su jednoglasno za predsednika Ujedinjene seljačke stranke izglasali Miliju Miletića.

Ispoštovaću Statut i program USS i platformu stranke koju smo doneli u predhodnom periodu a to je razvoj sela i poljoprivrede u celoj Republici Srbiji. Sigurno mogu obećati da će Ujedinjena seljačka stranka u narednom izbornom ciklusu imati svoje predstavnike u parlamentu Republike Srbije, kazao je Miletić.

usssssssese

Miletiću je ovo drugi mandat na mestu predsednika Ujedinjene seljačke stranke čije je sedište na jugu Srbije, u Svrljigu. Kao predsednik, Miletić je u proteklom period iza sebe ostvarivao veoma pozitivne rezultate, pogotovu u rodnom kraju u Svrljigu gde je ova stranka na proteklim izborima, 6.maja, osvojila apsolutnu većinu i danas broji  14 od ukupno 27 odbornika. Bez obzira što stranka trenutno nema parlamentarni legitimitet dobila je više desetina javnih funkcija u organima lokalnih vlasti širom Srbije .

potpredsednik
Potpredsednik stranke – Zlatan Đurić

Izabran je i novi potpredsednik stranke, Zlatan Đurić, predsednik udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Sremske Mitrovice.

skupstina uss
Delegati USS

Za predsednika političkog saveta imenovan je Dragiša Terzić, predsednik skupštine opštine Arilje i predsednik Unije malinara Srbije.

Dragisa Terzic
Predsednik političkog saveta USS – Dragiša Terzić

U nastavku radnog dela izabrani su i ostali organi . To su nova stara lica koja su funkcije dobila na osnovu ostvarenih rezultata na ovogodišnjim izborima.

Izvršni odbor USS čine predsednica Jelena Trifunović i članovi: Tomislav Vasić , Vlada Milosavljević , Đuro Zdravković iz Leskovaca, Zoran Milićević iz Kraljeva, Slobodan Milosavljević iz Smederevske Palanke, Goran Ubavić iz Blaca, Dragan Milenković iz Trstenika, Radivoje Panić iz Aleksinaca, Marko Pujović iz Niša, Čedomir Zdravković iz Niš i Dragoljub Živković iz Zaječara.

Seljaci su izabrali i novog generalnog sekretara stranke dvadesetsedmogodišnjeg advokata, Dušana Ilića,  iz Niša.

U svečanom delu sednice među mnogobrojnim gostima prisustvovali su i predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije, Socijalističke partije Srbije, PUPS-a, kao i narodni poslanik Saša Dujović (PV).

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

3 Komentara

  • Cestitam. Prvi svrljizanin posle vise decenija koji okuplja ovoliki broj ljudi na jednom mestu.

  • Šta će mu Mile Davidović ?

    “Ni zadruge nisu loše bile, dok ne dođe Davidović Mile… “

  • Super je sto postoje ovkave novine, jer i pored toga sto mladi vezbaju novinarski posao , mi koji nismo, a tako i oni koji jesu clanovi AIESEC-a, mogu da se informisu o aktuelnostima ove organizacije.

Komentar

Your email address will not be published.