Search
Close this search box.
A mustaći, a ženidba
Broj pregleda

Izmenjena Odluka o finansijskoj pomoći bračnim parovima

Podeli sa prijateljima:

Osma sednica Opštinskog veća, kojoj je predsedavao predsednik opštine Milija Miletić, održana danas, obilovala je nizom značajnih informacija i diskusijom većnika o bitnim odlukama za naše sugrađane.

Arhiba
Arhivska fotografija

Većnici su jednoglasno doneli  i Odluku o finasijskoj pomoći bračnim parovima. Od danas za nočanu pomoć nakon sklapanja braka mogu da računaju samo bračni parovi do 45 godina starosti. Većnici su odlučili da za novorođenčad nadoknada bude povećana od 25.000 na 30.000 dinara i pomoć za decu do godinu dana od 5.000 na 7.000 dinara.

Miija Miletic
Predsednik opštine Svrljig – Milija Miletić

” Više puta ističem da je naš cilj borba protiv bele kuge koja je desetkovala naše područje. Otuda i prilagođavanje odluke da zadržimo mlade i perspektivne ljude i  da uvećamo broj članova porodice. Naime, jedna od obaveza, ako nema zdravstvenih problema, je da bračni parovi uvećaju pordicu rođenjem deteta, što se ne može očekivati od onih u pedesetim godinama a ima i takvih koji su se više puta ženili i prijavljuju za formalno sklapanje braka da bi dobili nadoknadu što za nas sigurno nije dobra investicija, ocenio je predsednik Miletić”.

Jedna od odluka većnika sa današnje sednice je da se radi  prilagođavanja zakonskim propisima i širenja delatnosti zbog unapređenja turizma prvenstveno, za što prema opštim ocenama Svrljig ima dosta potencijala, naziv Kulturnog centra promeni u Centar za turizam kulturu i sport.

Vlada Krstic
Šef Odseka za privredu opštine Svrljig – Vlada Krstić

Šef Odseka za privredu Vlada Krstić prezentirao je većnicima Plan ruralnog razvoja Nišavskog okruga do 2021.godine, sa posebnim osvrtom na  mesto i ulogu Svrljiga. Reč je o značajnom dokumentu, koji je posebno bitan uslov za konkurisanja za dobijanje investicija iz predpristupnih fondova EU i druge donacije kao i za privlačenje potencijalnih investitora.

Većnici su usvojili i  Program rada i finasijskog plana Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i razmatrali izveštaj o radu Opštinske uprave uz davanje predloga za novi sistematizaciju u ovom organu.

11 Komentara

  1. Slazem se sa odlukama na mestu su i drago mi je da se novorodjenim bebama pomaze sa jos koji dinar vise. Granica je trebala da se pomeri na 35-37 god.i to je maksimum.

  2. Надам се да ће ускоро, као у пољопривреду, кренути и планска улагања у област руралног туризма. Да подсетимо, услед изражене миграције младих и актуелних трендова у трговини и пољопривреди, кроз развој сеоског туризма јача се економска стабилност оних малих али вишебројних пољопривредних газдинстава која немају могућност и услова да се озбиљно и профитабилно баве сточарством, пољопривредом или воћарством.

  3. cekaj jel to pored 1000 evrica i 30 000 din za bebu i plus po 7000 svaki mesec do godine dana … mislim nigde se ne pominje 1000 evrica !!!!!

  4. Kako ce zena od 45 godina da radja, ili to za njih ne vazi? Cisto sumnjam da ovi sto su sklopili brakove a u trenutku sklapanja imaju vec odraslu decu, radjati jos… mislim da oni taj deo ugovora nece ispostovati…kako se onda prema njima postupa, bas bih voleo da mi predsednik na to odgovori?

    1. Malo si mator da ti sada neko ovde objasnjava kako radjanje ide od pocetka do kraja, a i to objasnjenje niko od moderatora sajta nece staviti. Ako te stvari nisi provalio, naucio, procitao, gledao na televizoru do sad, nemoj ni da saznajes ko, kako, sta.

  5. Nije stvar u povecanju naknade, nego je u tome sto bracni partneri treba da imaju gde da rade. Pa bi onda bilo jos vise dece. Ovako slaba vajda.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano