Zajedno smo jači
Broj pregleda

Sporazum o međuopštinskoj saradnji tri opštine

U Gradskoj opštini Pantelej, u sredu, 24.oktobra 2012.godine u 11 časova zvanično je potpisan Sporazum o međuopštinskoj saradnji između tri susedne opštine, Crveni krst, Pantelej i Svrljig, koje su prirodno povezane jedinstvenim potencijalom razgranatog pećinskog kompleksa od sedam speleoloških objekata, na potezu od Banje Topilo do Svrljiških planina.

Svrljig INFO

Međuopštinsku saradnju, ovim povodom, neposredno je inicirao ‚‚Safari klub‚‚ za ekstremne sportove kao idejni tvorac novog, zajedničkog, sportsko rekreativnog programa pod nazivom ‚‚Speleo 4×4‚‚ koji će doprineti daljem unapređenju ovih izuzetnih prirodnih vrednosti i obogatiti ekstremno-sportsku i turističku ponudu ovog kraja.

‚‚Ovo je prvi korak kojim probijamo led za saradnju na svim poljima. Za početak, to je Pismo o namerama, kojim kroz ekstremne sportove koje neguje i organizuje ‚‚Safari klub‚‚ prezentiramo i lepote krajolika i turističke potencijale. Ideja je naime, da potencijalnim turistima ne nudimo samo destinacije na području jedne opštine već da to bude kompleks zajedničkog predstavljanja što će sigurno biti efektnije i izazvati veće interesovanje i privući turiste. U prvom planu je nekoliko poznatih pećina na teritoriji naših opština, poptu Cerjanke, Samara, Prekonoške pećine, Popšičke pećine, Sićevačke pećine. Potom u kompleksu turističkih ponuda sledi naš manastir Sv. Arahangel, manifestacije etno i zabavnog karaktera, Niška Banja i tako redom. Privlačenje turista neposredan je efekat  ekonomskog jačanja seoskog turizma kroz prezentiranje i pripremanje zdrave hrane i smeštaja, rekao je posle potpisivanja i  promocije programa ‚‚Safari kluba‚‚ predsednik Miletić‚‚.

Činu potpisivanja sporazuma o saradnji prethodila je video prezentacija speleološkog kompleksa od 7 pećina povezanih jedinstvenom trasom kao okosnicom budućeg zajedničkog promotivnog programa.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • E, ova akcija je definitivno za svaku pohvalu pa Vam budno Čudo čestita i želi brzu realizaciju iste.

Komentar

Your email address will not be published.