Kazne za parkiranje u centru?
Broj pregleda

Preventiva u saobraćaju i zabrana parkiranja u centru Svrljiga

Učestale saobraćajne nezgode na području Svrljiga bile su povod da predsednik opštine Milija Miletić, održi sednicu Saveta za bezbednost, sredu 17.oktobra 2012.godine.

Parkiranje
Parkiranje u užem centru

–  Cilj nam je da sačuvamo ljudske živote i predupredimo materijalnu štetu. Podatak da je u predhodnih desetak dana na našem području bilo desetak saobraćajnih nezgoda upozorava da se nešto moran hitno preduzeti bez obzira da li je uzrok ljudski faktor, stanje u saobraćaju ili uslovi kolovoza. Prihvatio sam sugestiju načelnika Policijske stanice u Svrljigu, Dragana Mitića, da se mora poboljšati vetrikalna signalizacija na kritičnim mestima, poput tačke u Ulici Vase Albanca, kod auto perionice ‚‚Soni‚‚ potom kod krivine zvane ,,Razbiglava,, i kod ,,Đurđice,, prema Knjaževcu . Prema oceni policije neophodno je pored signalizacije, na kritičnim mestima obaviti takozvano grebanje asfalta da ne bi došlo do proklizavanja i obnoviti zaštitne metalne odbojnike na bankinama. Kritične tačke poznate su našim vozačima ali mi imamo i moralnu i zakonsku obavezu da adekvatnom saobraćajnom signalizacijom upozorimo i vozače prolaznike, da prilagode brzinu i da ne dođe do udesa. Rok za izvršavanje zaključka sa sednice je odmah- te sam u skladu sa tim već  izadao naređenja nadležnim službama, rekao je predsednik Saveta za bezbednost i opštine Svrljig, Milija Miletić.

Komandir policije u Svrljigu
Načelnik Mitić

Načelnik Mitić, pored ocene da je glavni uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, upozorio je na problem mirujućeg saobraćaja u centru grada i predložio da se zabrani parkiranje vozila na magistralnom pravcu, bar sa jedne strane, što je takođe prihvaćeno i očekuje se brza realizacija.

Sudija za prekršaje, Nadica  Dimitrijević, ukazala je na podatak da je ove godine manje prijava za saobraćajne prekršaje, ocenjujući to kao veću aktivnost na preventivi te pažljiviju vožnju ali je ipak sugerirala da su sankcije za prekršioce najefikasnije u zaštiti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Direktor Doma zdravlja dr Dragan Budimović, kao humanista, ocenio je da je sednica zakazana u pravom trenutku i pohvalio inicijativu da se preventivno deluje, pre svega radi zaštite ljudskih života učesnika u saobraćaju koji dolazesa strane i nedovoljno poznaju put i opasna mesta na njemu.

Predsednik Miletić je prisutne upoznao i sa stanjem u realizaciji projekta vido nadzora u gradu i obavestio o dogovoru sa ministarkom Vericom Kalanović, da i ove sezone o letnjem i zimskom održavanju finasijski brine nadležno Ministarstvo preko Puteva Srbije, uz nadzor Lokalne samouprave, na putevima koji su prekategorisani od regionalnih u lokalne i preneta obaveza održavanja opštinama.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • Da li misle na zabranu parkiranja celom duzinom glavnog puta? To bi bilo van pameti,

  • Najbolje bi bilo uvesti naplatu parkinga. Kako li se nisu setili… 🙂

  • niko ne spomenu da se odredi neko mesto za parkiranje

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *