Svrljiške novine

Kazne za parkiranje u centru?
Broj pregleda

Preventiva u saobraćaju i zabrana parkiranja u centru Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Učestale saobraćajne nezgode na području Svrljiga bile su povod da predsednik opštine Milija Miletić, održi sednicu Saveta za bezbednost, sredu 17.oktobra 2012.godine.

Parkiranje
Parkiranje u užem centru

–  Cilj nam je da sačuvamo ljudske živote i predupredimo materijalnu štetu. Podatak da je u predhodnih desetak dana na našem području bilo desetak saobraćajnih nezgoda upozorava da se nešto moran hitno preduzeti bez obzira da li je uzrok ljudski faktor, stanje u saobraćaju ili uslovi kolovoza. Prihvatio sam sugestiju načelnika Policijske stanice u Svrljigu, Dragana Mitića, da se mora poboljšati vetrikalna signalizacija na kritičnim mestima, poput tačke u Ulici Vase Albanca, kod auto perionice ‚‚Soni‚‚ potom kod krivine zvane ,,Razbiglava,, i kod ,,Đurđice,, prema Knjaževcu . Prema oceni policije neophodno je pored signalizacije, na kritičnim mestima obaviti takozvano grebanje asfalta da ne bi došlo do proklizavanja i obnoviti zaštitne metalne odbojnike na bankinama. Kritične tačke poznate su našim vozačima ali mi imamo i moralnu i zakonsku obavezu da adekvatnom saobraćajnom signalizacijom upozorimo i vozače prolaznike, da prilagode brzinu i da ne dođe do udesa. Rok za izvršavanje zaključka sa sednice je odmah- te sam u skladu sa tim već  izadao naređenja nadležnim službama, rekao je predsednik Saveta za bezbednost i opštine Svrljig, Milija Miletić.

Komandir policije u Svrljigu
Načelnik Mitić

Načelnik Mitić, pored ocene da je glavni uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, upozorio je na problem mirujućeg saobraćaja u centru grada i predložio da se zabrani parkiranje vozila na magistralnom pravcu, bar sa jedne strane, što je takođe prihvaćeno i očekuje se brza realizacija.

Sudija za prekršaje, Nadica  Dimitrijević, ukazala je na podatak da je ove godine manje prijava za saobraćajne prekršaje, ocenjujući to kao veću aktivnost na preventivi te pažljiviju vožnju ali je ipak sugerirala da su sankcije za prekršioce najefikasnije u zaštiti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Direktor Doma zdravlja dr Dragan Budimović, kao humanista, ocenio je da je sednica zakazana u pravom trenutku i pohvalio inicijativu da se preventivno deluje, pre svega radi zaštite ljudskih života učesnika u saobraćaju koji dolazesa strane i nedovoljno poznaju put i opasna mesta na njemu.

Predsednik Miletić je prisutne upoznao i sa stanjem u realizaciji projekta vido nadzora u gradu i obavestio o dogovoru sa ministarkom Vericom Kalanović, da i ove sezone o letnjem i zimskom održavanju finasijski brine nadležno Ministarstvo preko Puteva Srbije, uz nadzor Lokalne samouprave, na putevima koji su prekategorisani od regionalnih u lokalne i preneta obaveza održavanja opštinama.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

Preventivni pregledi pacijenata u Domu zdravlja Svrljig

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Hronika

Stradala osoba u današnjem požaru u ulici Vase Albanca

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Ugao Caletove i Dušana Trivunca

Loša preglednost zbog naparkiranih vozila u centru, da li postoji rešenje?

Nema povređenih

Voz udario u sanitetsko vozilo svrljiškog Doma zdravlja i potpuno ga uništio (FOTO)

Oprezno vozite

Saobraćajna nezgoda u blizini Razbiglave

Hronika

Sudar dva automobila kod zelene pijace (FOTO)

Kod Gramade

Udes na putu ka Svrljigu, povređenih nema!

Nezgoda

DŽIPOM DIREKTNO U DVORIŠTE PORODIČNE KUĆE (FOTO+VIDEO)

Hronika

Saobraćajna nezgoda ispod prevoja Gramada! Povređen traktorista (VIDEO+FOTO)

Info

Nova saobraćajna nezgoda na putu Niš-Svrljig

3 Responses

  1. Da li misle na zabranu parkiranja celom duzinom glavnog puta? To bi bilo van pameti,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *