Svrljižani večeras putuju u Solun

Broj pregleda

Folklorna sekcija Kulturnog centra Svrljig i folklorna grupa sela Beloinje, učestvovaće narednog vikenda na Međunarodnom festivalu folklora u Grčkoj. Folklorci nastupiće sutra popodne na letnjoj pozornici parka ‚‚Nea Elvetia‚‚ u Solunu.

Svrljizani u Solunu

Na festivalu će nastupiti i najbolji svrljiški gajdaš Miodrag Simić iz Lozana  koji će na ovom tradicionalnom instrumentu predstaviti muziku našeg kraja.

Festival se održava u subotu u Solunu, a sem reprezentovanja svrljiga i svrljiških potencijala ovo gostovanje biće iskorišćeno za posetu Zejtinliku i drugim kulturnim i istorijskim spomenicima Grčke.

Opština Svrljig i Kulturni centar Svrljig, uručiće ovom prilikom domaćinima poziv da sa svojim programom učestvuju na ovogodišnjoj „Belmužijadi“ u Svrljigu.

Pročitajte i

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *