Svrljiške novine

Broj pregleda

Nastavak akcije ‚‚Dinar na tri dinara‚‚

Akcija opštine Svrljig za izgadnju infrastrukture napodručju seoskih mesnih zajednica ,,Dinara za tri dinara,, i  ove godine je u ponom zamahu. Danas je u kabinetu predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića potpisano 15 ugovora  predstavnika sela sa direktorom Direkcije za izgranju Svrljig, Srđanom Đorđevićem, za za izvodjenje  radova.

asfaltiranje svrljiske

Drago mi je da su ljudi sa seoskog područja shvatili prdnosti ove akcije gde za izgradnju infrastrukturnih objekata opština daje tri dinara na dinar koji sakupe meštani. Praksa je pokazala da se na ovaj način efikasnije i brže gradi. Lane i predhodne godine imali smo izvrsne rezultate na izgradnji seoskih vodovoda, asfaltiranju prilaznih puteva i ulica, pa su se neka sela ponovo javila za učešće. Posebno je značajno što ove godine, njihov primer, slede i neka druga sela te su sakupila učešće i javila se da zajednički obavimo poslove, rekao je predsednik Miletić, prilikom uručivanja ugovora prdsednicima sela.

Prema navodima direktora Direkcije za izgradnju – Svrljig, Srđana Đorđevića, sredstva su obezbeđena i radovi, u mnogim selima, mogu da počnu čim se angažuju izvođači. Dodaje se da srestava,  za ovu namenu, ima još u budžetu i apeluje se na sela, koja do sada nisu uspela da prikupe svoje učešće, što pre to učine i prijave se.

izvor: svrljig.rs

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • kad ce taj dinar da dodje u palilulu? da vec jednom spojimo dva regiona preko palilule i svrljiske tople.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *