Search
Close this search box.
Broj pregleda

Bahato parkiranje se nastavlja

Podeli sa prijateljima:

Bahato parkiranje ugrožava saobraćaj ali i pešake.

kolaps u saobracaju

Vozači su u predhodnom periodu imali opravdanje za loša i bahata parkiranja svojih automobila prvenstveno zbog snega koji je zatrpao sva parkirališta i trotoare.  Danas kada snega gotovo da nema tradicija se nastavlja.

Tako da je danas oko 12.30 časova zaustavljen saobraćaj od centra grada do autobuske stanice.
Naime, saobraćajnicu su blokirali kamion i autobus koji nisu mogli da se mimoiđu sa vozilima iz suprotnog smera, jer je parkirano previše automobila sa jedne i druge strane ulice.  Saobraćaj koji se odvija na ovakav način pored vozača  ugrožava i pešake, te ovom prilikom apelujemo na nadležne da ovaj problem u gradu što pre reše.

5 Komentara

  1. ovo je svakodnevna muka i nevolja svih koji moraju da prodju tuda,a tako je tokom cele godine.Nadamo se da ce lokalna samouprava da izadje u susret svim vozacima i izgradi mesta za parkiranje,i da obelezi propisno ta mesta,kako bi se saobracaj odvijao nesmetano.

  2. Ne treba uvoditi naplatu parkiranja jer taj namet Svrljizanima nije potreban ali nesavesne vozace treba kaznjavati.Imamo jednu ulicu koja je ujedno i magistralni put pa kad je u glavnoj ulici tako mozete da zamislite kako je u sporednim!?Policiska uprava Svrljig mora ovaj problem da resi jer je to njihov poso za koji primaju platu.Ako se u dogledno vreme ne resi problem parkiranja i nesavesno parkiranje u raskrsnicama bicemo prinudjeni da peticijom gradjana obavestimo vise organe kako bi problem bio resen.

  3. Mozda je resenje ovih problema izgradnja parkinga u blizini, ili proširavanje kolovoza sa još po jednom trakom. Pošto se u tom delu grada nalaze prodajno-ugostiteljski objekti, logicno je da treba da se parkiraju vozila ispred njih, a sadasnje stanje ne zadovoljava te potrebe.

  4. Konačno da neko skrene pažnju na to da je parkiranje u ulici radetovoj sa jedne i druge strane opasno kako za vozače tako i za pešake a o deci da i ne govorimo.Problem je rešiv vrlo jednostavno samo treba da se angažuje Opštinska uprava,JP Direkcija za izgradnju Svrljiga i Stanica milicije Svrljig nakon predhodno odrađenih stvari od strane opštinskih organa.Prinudnim putem se može rešiti problem obaveštavanjem republičkog saobraćajnog inspektora.Nadam se da nadležni imaju sluha i urade sve što je potrebno na zaštiti građana i imovini vozača bez intervencije Republičkog inspektorata.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano