Broj pregleda
[post-views]

Bahato parkiranje se nastavlja

Bahato parkiranje ugrožava saobraćaj ali i pešake.

kolaps u saobracaju

Vozači su u predhodnom periodu imali opravdanje za loša i bahata parkiranja svojih automobila prvenstveno zbog snega koji je zatrpao sva parkirališta i trotoare.  Danas kada snega gotovo da nema tradicija se nastavlja.

Tako da je danas oko 12.30 časova zaustavljen saobraćaj od centra grada do autobuske stanice.
Naime, saobraćajnicu su blokirali kamion i autobus koji nisu mogli da se mimoiđu sa vozilima iz suprotnog smera, jer je parkirano previše automobila sa jedne i druge strane ulice.  Saobraćaj koji se odvija na ovakav način pored vozača  ugrožava i pešake, te ovom prilikom apelujemo na nadležne da ovaj problem u gradu što pre reše.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

5 Komentara

  • ovo je svakodnevna muka i nevolja svih koji moraju da prodju tuda,a tako je tokom cele godine.Nadamo se da ce lokalna samouprava da izadje u susret svim vozacima i izgradi mesta za parkiranje,i da obelezi propisno ta mesta,kako bi se saobracaj odvijao nesmetano.

  • Ma nek se uvede naplata parkinga u glavoj ulici od rampe do mosta,videcete da nece biti automobila!

  • Ne treba uvoditi naplatu parkiranja jer taj namet Svrljizanima nije potreban ali nesavesne vozace treba kaznjavati.Imamo jednu ulicu koja je ujedno i magistralni put pa kad je u glavnoj ulici tako mozete da zamislite kako je u sporednim!?Policiska uprava Svrljig mora ovaj problem da resi jer je to njihov poso za koji primaju platu.Ako se u dogledno vreme ne resi problem parkiranja i nesavesno parkiranje u raskrsnicama bicemo prinudjeni da peticijom gradjana obavestimo vise organe kako bi problem bio resen.

  • Mozda je resenje ovih problema izgradnja parkinga u blizini, ili proširavanje kolovoza sa još po jednom trakom. Pošto se u tom delu grada nalaze prodajno-ugostiteljski objekti, logicno je da treba da se parkiraju vozila ispred njih, a sadasnje stanje ne zadovoljava te potrebe.

  • Konačno da neko skrene pažnju na to da je parkiranje u ulici radetovoj sa jedne i druge strane opasno kako za vozače tako i za pešake a o deci da i ne govorimo.Problem je rešiv vrlo jednostavno samo treba da se angažuje Opštinska uprava,JP Direkcija za izgradnju Svrljiga i Stanica milicije Svrljig nakon predhodno odrađenih stvari od strane opštinskih organa.Prinudnim putem se može rešiti problem obaveštavanjem republičkog saobraćajnog inspektora.Nadam se da nadležni imaju sluha i urade sve što je potrebno na zaštiti građana i imovini vozača bez intervencije Republičkog inspektorata.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *