Broj pregleda

Plivanje za Časni krst prvi put u Svrljigu (video)

Bojan Videnovic Milija Miletic

Srpska pravoslavna crkva i vernici proslavljaju praznik krštenja Isusa Hrista, Bogojavljenje. U gradovima širom Srbije danas je održano plivanje za Časni krst a ove godine po prvi takmičenje je održano u Svrljigu na reci Timok.  Današnji pobednik u plivanju za Časni krst u Svrljigu je Bojan Videnović iz sela Niševac.

Pored pobednika Videnovića učestvovalo je još četiri takmičara – Nikolić Milan,  Aranđelović Dušan, Zdravković Milan, Aranđelović Vojkan i njegov sin, najmlađi kandidat koji ima 11 godina.

     Nadam se da će ovo postati tradicija i da će već sledeće godine biti znatno bolje organizovano a samim tim očekujemo i veći broj takmičara koji će se prijaviti rekao je starešina svrljiške crkve Strahinja Eraković.

Videnovic Staresina Erakovic Miletic

Koristim priliku da čestitam ovim veoma hrabrim ljudima da po ovakvom hladnom vremenu izađu i plivaju za Časni krst. Naravno čestitam Bojanu koji je današnji pobednik a naravno i svim ostalim učesnicima i veoma hrabrom dečaku koji je takođe plivao sa odraslima. Nadam se da je ovo početak boljitka i očekujem uspešnu godinu za sve nas koji živimo u Svrljigu, kazao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.


Plivanje je održano kod pešačkog mosta kod zelene pijace u Svrljigu, gde je ovaj događaj proratio veliki broj građana.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.