Search
Close this search box.
Broj pregleda

Usvojeni budžet i Statut, DSS istupila iz koalicije

Podeli sa prijateljima:

Skupstina opstine Svrljig

Danas je održana 27. sednica Skupštine opštine Svrljig, predposlednja u ovoj godini. Na samom početku sednice sve odbornike iznenadilo je saopštenje Živula Kostadinovića – predsednika Opštinskog odbora DSS u Svrljigu o istupanju ove stranke iz vladajuće koalicije koju su do juče činile USS – SRS – DSS. Kostadinović je u svom obraćanju pozvao sve svojeZivul Kostadinovic članove koji trenutno vrše funkcije u pojedinim Odborima, opštinskim komisijam i na mestima direktora da daju ostavke i dodao da će DSS i dalje aktivno učestvovati u radu skupštine i podržavati sve Odluke koje su u interesu građana.  Odbornici su takođe danas usvojili Predlog budžeta za 2012.godinu koji iznosi 338.750.000 dinara, detaljno, već, objavljenog na sajtu opštine.

U nastavku rada Skupštine odbornici su izabrali uspešnog svrljiškog privrednika Borivoja Petkovića, vlasnika i direktora konfekcije ,,Kassker,, za člana opštinskog veća opštine Svrljig računajući na njegov doprinos boljoj komunikaciji i saradnji između privrednika i opštisnke vlasti.

Usvojena je i tačka dnevnog reda ‚‚Predlog Odluke o pristupanju donošenja Statuta opštine Svrljig‚‚ gde je konkretno reč o smanjenju broja odbornika u lokalnom parlamentu sa 37 na 27.  Sa ovakvim predlogom složili su se i odbornici Sps-a, Nove Srbije i ostalih političkih partija koje učestvuju u radu lokalnog parlamenta. Usvojen je i LAP za mlade u periodu od 2012. do 2016 godine, izvestilac po ovoj tački bio je Marko Mladenović. koordinator Kancelarije za mlade u Svrljigu. A takođe na današnjoj skupštini nakon usvajanja ostavke direktora svrljiškog doma zdravlja imenovan je novi VD direktor – pedijatar dr Dragan Budimović. Sve tačke su do kraja usvojene, a odborničkih pitanja nije bilo.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano