Search
Close this search box.
Broj pregleda

Obogaćeno lovište, love i stranci

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Zlatimir

Početkom ove godine izvršen je ispust blizu 600 fazanske divljači na teritoriji svrljiškog lovnog područja. Ispust je izvršen u neposrednoj blizini fazanarije i na još 8 lokaliteta, dok je na četiri lokacije u Lipnici ispušteno 60 zečeva. Na mestima gde se vrši ispust divljači zabranjen je lov naredne tri godine, rekao je predsednik Lovačkog udruženja, Zlatimir Rašić, i dodao da su svrljiški lovci već pripremili hranu za prehranjivanje divljači u predstojećem zimskom periodu.

Podsećamo da se nedaleko od Svrljiga nalazi silos koji meri blizu 20 tona kukuruza za prehranu divljih svinja i srna, a da je nedavno nabavljeno 5 tona žita za prehranu pernate divljači.

Udruženje ’’dr Milenko Hadžić’’ Svrljig broji preko 500 članova raspoređenih u 38 podružnica i prostire se duž svrljiške kotline i na obroncima svrljiških planina, a lovište je izuzetno bogato raznim vrstama divljači. Da bi se očuvala brojnost, naročito u vreme intenzivnog lova, svake godine se u lovište pušta određeni broj fazana, jarebica i zečeva.

I pored niske članarine, koja iznosi 6.100. dinara za godinu dana, članovi Lovačkog udruženja, uz pomoć lokalne samouprave, svake godine obezbede oko 700.000. dinara koliko je potrebno za unos i prehranu divljači.

Na kraju treba istaći da  u našim lovištima dolaze i lovci iz drugih zemalja, ove sezone bili su najaktivniji lovci iz Italije, dok su pedesetak lovaca članovi udruženja a žive van teritorije Svrljiga, što je možda i najveći turistički potencijal naše opštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano