Počeo popis stanovništva

Broj pregleda

Popis 2011

Prvog oktobra zvanično se počelo sa popisom stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji Republike Srbije, po predviđenom roku popis će trajati do 15.oktobra. Pred građanima će se naći pitanja i o invaliditetu, bračnom statusu, a predviđena su i pitanja koja se odnose na kompjutersku pismenost. Postupak popisivanja traje između pola sata i 45 minuta zavisno od toga koliko su domaćini spremni brzo da daju odgovore.

Milija MileticPredsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, apeluje na sve građane naše opštine da se odazovu popisu, jer je popis u interesu grada, kao i da će se dati podaci koristiti samo za statistiku.
On je naglasio da je u popisnom materijalu potpuno zastupljena nacionalna struktura nacionalnih manjina i da građani na svim jezicima mogu da odgovaraju na postavljena pitanja.
Miletić kaže da građani nisu obavezni da odgovore samo na tri pitanja – o nacionalnosti, jeziku i veroispovesti, i naglasio da su podaci koji se prikupljaju na ovakav način „potpuno tajni i bezbedni“.

 

 

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *