Search
Close this search box.
Broj pregleda

Počeo popis stanovništva

Podeli sa prijateljima:

Popis 2011

Prvog oktobra zvanično se počelo sa popisom stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji Republike Srbije, po predviđenom roku popis će trajati do 15.oktobra. Pred građanima će se naći pitanja i o invaliditetu, bračnom statusu, a predviđena su i pitanja koja se odnose na kompjutersku pismenost. Postupak popisivanja traje između pola sata i 45 minuta zavisno od toga koliko su domaćini spremni brzo da daju odgovore.

Milija MileticPredsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, apeluje na sve građane naše opštine da se odazovu popisu, jer je popis u interesu grada, kao i da će se dati podaci koristiti samo za statistiku.
On je naglasio da je u popisnom materijalu potpuno zastupljena nacionalna struktura nacionalnih manjina i da građani na svim jezicima mogu da odgovaraju na postavljena pitanja.
Miletić kaže da građani nisu obavezni da odgovore samo na tri pitanja – o nacionalnosti, jeziku i veroispovesti, i naglasio da su podaci koji se prikupljaju na ovakav način “potpuno tajni i bezbedni”.

 

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano