Broj pregleda

Voda stiže u cisternama

Cisterna vode

Gužva ispred cisterni – Najugroženiji delovi Svrljiga danas su se vodom za piće snabdevali iz vojnih cisterni koje su bile raspoređene  uglavnom u višim predelima grada.  

Vanredno stanje uvedeno po odluci Štaba za vanredne situacije, ne podrazumeva samo rigorozne mere kontrole potrošnje  i racionalizacije vode za piće već i našu obavezu da građanima obezbedimo  u svim delovima grada i svim selima, vodu za piće i održavanje lične higijene. Na naš apel ministar je odobrio Svrljigu četiri  auto-cisterne  koje će narednih dana snabdevati naše žitelje pijaćom vodom, izjavio je danas predsednik opštine Milija Miletić.

Danas su na raspolaganju građanima bile četiri cisterne, tri vojne i jedna vatrogasna koje nose svega 18 tone vode za piće. Vatrogasna cisterna boravila je u naselju Padalište, zapravo na uglu ulice Radića crnog i Lovačke u periodu od 14-16 časova. Od 16 – 19 časova na uglu ulice Radića crnog i Milorada Đorđevića. Jedna od vojnih cisterni boravila je u Mrgudovoj ulici u periodu od 12-16 časova i od 16-20 časova prešla je u Ljubovačkoj. Naselje Lukavica je takođe dobijala vodu iz cisterne od 13-15 časova, cisterna je boravila na kraju lukavičke ulice a od 15 – 20 u Mladenovoj ulici.

Sutra će takođe cisterne boraviti na istim mestima, dok će cisterna iz Mladenove ulice preći u  Niševačkoj.

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *