Svrljiške novine

Broj pregleda

Održano takmičenje u gađanju glinenih golubova

glineniLovačko udruženje „Doktor Milenko Hadžić“ iz Svrljiga, devetu godinu za redom organizuje takmičenje u gađanju glinenih golubova. Desetak ekipa iz svrljiških podružnica i dve ekipe gostiju iz Negotina i Kraljeva, takmičili su se u ovoj lovačkoj veštini u subotu 30.jula u ataru sela Belojinja. Prvi put ove godine, za podmlatkare lovačkog udruženja, organizovano je takmičenje u gađanju vazdušnom puškom, tako da su i budući lovci imali šta da pokažu.

Nakon takmičarskog dela, organizovano je druženje i zajednički ručak, a nagrade najboljim ekipama i pojedincima dodelio je predsenik Lovačkog udruženja Zlatimir  Rašić.

U gađanju vazdušnom puškom treće mesto osvojio je Peđa Vasić, drugo mesto Ilija Đorđević dok je najbolji strelac Stefan Bogojević.

U gađanju glinenih golubova lovačkom puškom u kategoriji domaćih ekipa prvo mesto osvojila je ekipa sela Prekonoge, drugi su bili lovci iz Crnoljevice, a treće mesto osvojila je ekipa sela Labukova.

Pojedinačno, treće mesto osvojio je Ivan Rašić, drugo meto Bratislav Stevanović, a glinene golubove je najuspešnije gađao Radoš Milošević.

Što se gostiju tiče prvo mesto osvojila je ekipa iz Kraljeva, dok su drugoplasirani bili lovci iz Negotina.

Na kraju za najboljeg pucača na ovogodišnjem takmičenju proglašen je Saša Vasić, član ekipe iz Prekonoge.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS